Ulovte si tie najlepšie prázdninové zážitky v okolí

NETKY.SK • 28 August 2023, 19:00 • 2 min
Ulovte si tie najlepšie prázdninové zážitky v okolí

Chcete využiť posledné letné dni s rodinou a deťmi na skvelé zážitky, ktoré urobia tú správnu bodku za tohtoročnými prázdninovými dobrodružstvami? Tu je niekoľko inšpirácií len pár desiatok kilometrov od hraníc na nezabudnuteľné výlety pre celú rodinu.

slovakia

left justify in out

Stratiť sa v labyrinte pod hradom, kŕmiť pirane, skonštruovať a odpáliť raketu? To všetko ešte môžete zažiť s vašimi najmenšími pár dní pred nástupom do školy.

1.  Viedeň, Haus des Meeres

Popri zoologických záhradách v Schönbrunne a Lainzer Tiergarten sa rakúska metropola môže pýšiť ešte jedným výnimočným zoo-objektom, ktorý bezpečne nadchne a zabaví všetky generácie návštevníkov. Priamo v centre mesta, hneď vedľa známej  Mariahilfer Straße sa v bývalej protileteckej veži z 2. svetovej vojny na 11-tich poschodiach a takmer 5 000 metroch štvorcových nachádza raj s vyše 10 000 druhmi živočíchov. Dom mora je domovom rýb a vodných živočíchov, ale aj zvierat, žijúcich blízko vody. Veľkou atrakciou je nádrž so žralokmi na 10. poschodí, môžete prejsť atlantickým tunelom, obdivovať prírodu v tropickom dome, navštíviť krokodílí park, obdivovať raje, korytnačky, ale aj lemure, papagáje, varany či hymz z celého sveta. Súčasťou sú sprievodné akcie ako kŕmenie piraní, potápanie za žralokmi, atď... Bonusom je návšteva reštaurácie a baru celkom na vrchu s úžasným výhľadom na Viedeň.

Otváracie hodiny
Pondelok - nedeľa: 9:00 - 20:00

 

2. Brno, Centrum vedy Vida!

Unikátny projekt otvorili v metropole Moravy. Ak máte doma malého vedca, ktorého baví objavovať, experimentovať, stále doma niečo rozoberá či konštruuje, určite ho vezmite do Centra vedy Vida! na Křížkovského ulici v Brne. Ide o samoobslužný areál, kde si príde na svoje každý. Vedecký zábavný park ponúka také zážitky ako vliezť si do obrovskej makety ľudského srdca, vyskúšať si moderovanie počasia, zažiť zemetrasenie, odpáliť si raketu či zmraziť vlastný tieň. Na ploche takmer 5 000 metrov štvorcových môžete objavovať podľa jednotlivých tém – Planéta, Civilizácia, Človek a Mikrosvet rôzne javy a divy astronómie, biológie, zemepisu, fyziky.... Okrem samostatnej prehliadky sa tu konajú aj rôzne vedecké predstavenie a špeciálne expozície, napríklad šou o elektromagnetizme, či 3D dokument zo života hlodavcov.

Otváracie hodiny

Pondelok až piatok: 9:00 - 18:00
Sobota a nedeľa: 10:00 -18:00

3. Salzburg, Mirabellské záhrady

Rakúsky Salzburg pod Alpami je z tých miest, ktoré sa budú páčiť všetkým generáciám návštevníkov. Nádherné svojou históriou, architektúrou, prírodou, ale aj mnohými atrakciami a zaujímavosťami, ktoré zabavia veľkých aj malých. Neobíďte určite nádherné, dokonale upravené záhrady paláca Mirabell na brehu rieky Salzach (autorom je slávny architekt Johann Bernhard Fischer, ktorý úspešne pôsobil aj v Neapole či Viedni). Ponúka skvostné výhľady na dominanty mesta, môžete si tu posedieť pri romantických sochách fontánach, v záhrade s trpaslíkmi, sú tu aj viaceré veľkorysé detské ihriská. Deti si prídu v Salzburgu na svoje aj v Múzeu bábok, Múzeu hračiek, Múzeu prírody s dinosaurami, akváriom a výstavou o vesmíre, alebo nádhernou salzburskou zoo s unikátnym výbehom pre vlkov, pavilónom opíc, plameniakmi, pelikánmi, levmi...

4. Labyrint pod Budínskym hradom, Budapešť

Ak máte doma odvážnych malých Indiana Jonesov, vezmite ich do podzemného sveta v Budapešti. Pod Budínskym hradom, asi 16 metrov pod zemským povrchom sa nachádza unikátny labyrint – komplex jaskýň a pivníc s veľkým historickým významom, svedčiaci o minulých časoch maďarskej metropoly. Aby bol zážitok úplne dokonalý, vyberte sa na Budínsky hrad zubačkou od známeho Reťazového mosta – Zéchenyi Lánchíd, ktorá premáva denne od 7.30 do 22.00. Na hrade navštívte aj Historické múzeum Budapešti. Deň môžete ukončiť v Budapeštianskom oku – zelenej oáze v centre mesta, plnej fontán, ihrísk, reštaurácií aj skate parku.

5. Mirakulum, Milovice

Jeden z najobľúbenejších zábavných parkov ČR sa nachádza v Stredných Čechách. Nájdete tu množstvo atrakcií, bludísk, vláčiky, lanové centrum, mini-zoo, vodný svet, obrie sochy hmyzu, a postupne pribúdajú nové a nové zaujímavosti. Na viac ako desiatich hektároch si môžete užiť hrad s ôsmimi vežami, lesné mesto s vulkánom, farmu s hospodárskymi zvieratami, obriu trampolínu, alebo sa vybrať po náučnom chodníčku za tunajšími rastlinami a zvieratami. A ak sa už vaše deti vyšantia do sýtosti, za odmenu si oteckovia môžu dopriať návštevu susedného tankodromu Milovice.

Otváracie hodiny
Pondelok-nedeľa: 10.00-18.00



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies