Fenomenálny Nadal vyhral Roland Garros a vyrovnal Rogera Federera

NETKY.SK • 13 Október 2020, 10:08 • 2 min
Fenomenálny Nadal vyhral Roland Garros a vyrovnal Rogera Federera

PARÍŽ- Španielsky antukový kráľ vyhral Roland Garros už po 13-krát. Vo finálovom zápase zdolal Novaka Djokoviča s prehľadom 6:0, 6:2, 7:5. Týmto víťazstvom sa v historických tabuľkách dotiahol na svojho kamaráta a rivala Rogera Federera.

slovakia

left justify in out

Všetko iné, rovnaký víťaz

Pandemický rok znamenal, že na Roland Garros sa hralo finále až 11.októbra. Loptičky boli ťažšie, finále sa hralo pod zatvorenou strechou a najmä minimálna príprava hráčov na vrchol antukovej sezóny. Boli to síce diamentrálne odlišné podmienky ale kráľ antuky sa nenechal ničím rozhodiť. Nadal zakončil turnaj s bilanciou 21:0 v počte vyhraných setov a vo finálovom súbojovi deklasoval Djokoviča, ktorý sa vyjadril, že je pripravený zastaviť Nadalovú nadvládu. V prvom sete sa Srb nedostal k ničomu a dostal takzvaného "kanára" 6:0. V druhom sete dokázal uhrať iba dva gemy a pre fanúsikov Srba to vyzeralo na zaplakanie. V poslednom treťom sete, dokázal Novak otočiť z 2:3 na 4:3 ale aj tak mu to nestačilo. Záver setu zvládol Nadal fenomenálne a zvíťazil 7:5.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roland-Garros (@rolandgarros),

 

Pre Nadala to znamenalo 13.výhru na Roland Garros a hlavne zisk jeho 20.grandslamového titulu, týmto víťazstvom sa dotiahol na čelo grandslamovej tabuľky a dorovnal švajčiarskú legendu Rogera Federera, ktorý mu na socialných sieťach vyjadril rešpekt a pokoru.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Roger Federer (@rogerfederer),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies