Vodič sa chcel vyhnúť colníkom a spustil naháňačku

NETKY.SK • 16 Február 2015, 15:43 • 2 min
Vodič sa chcel vyhnúť colníkom a spustil naháňačku

ŽILINA - Žilinskí colníci naháňali v nedeľu popoludní terénne auto, jeho vodič sa chcel vyhnúť kontrole. Ako informovala hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková, colníci kontrolovali autá pri benzínke vo Svrčinovci smerom na Čadcu.

slovakia

left justify in out

Terénne auto na seba upozornilo vysokou rýchlosťou na poľnej ceste blízko čerpacej stanice. "Už predtým si ho všimli pohybovať sa v smere na Českú republiku. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa snaží vyhnúť kontrolnému stanovisku tým, že ho obíde inou cestou," uviedla Chríbiková. Colníci sa rozhodli auto zastaviť.

 

Vyštartovali za ním a snažili sa ho zastaviť terčíkom aj majákmi a sirénou. Napriek tomu šofér pokračoval v rýchlej jazde a ohrozoval ostatných. "Nezastavili ho ani spustené závory pred stojacim vlakom na železničnej stanici. Prudko pred nimi zabrzdil, odbočil na zľadovatenú vedľajšiu cestu a smeroval na obec Čierne. Asi po dvoch kilometroch dostal šmyk, viackrát sa otočil a zišiel z vozovky do priekopy," priblížila incident hovorkyňa. Vtedy ho už zablokovali, no von z auta ho dostali až donucovacími prostriedkami. 

 

Na otázku, prečo nezastavil na znamenie, dolapený šofér odpovedal, že mu auto slabo brzdí a že sa zľakol ani nevie čoho. "Priznal, že znamenie na zastavenie vozidla videl zreteľne. Od vozidla nevedel predložiť žiadne doklady," dodala hovorkyňa colníkov s tým, že nezodpovednému mužovi hrozí za neuposlúchnutie výzvy colníka finančná pokuta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies