Vo Vysokých Tatrách spadol turista v oblasti Velickej próby, pomáhali mu záchranári

NETKY.SK • 17 September 2018, 15:04 • 2 min
Vo Vysokých Tatrách spadol turista v oblasti Velickej próby, pomáhali mu záchranári

Vysoké Tatry- Horskí i leteckí záchranári pomáhali v pondelok okolo poludnia zranenému turistovi vo Vysokých Tatrách.

slovakia

left justify in out

Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že vo Velickej próbe sa nachádzal záchranár, ktorého požiadali o pomoc pre 30-ročného turistu.

Ten mal v úmysle spoločne s ďalšími turistami vystúpiť na Gerlachovský štít.

 

"Na začiatku Velickej próby, v prvej exponovanej časti, ktorou turisti vystupovali bez istenia a bez horského vodcu, sa zrútil a pri páde utrpel vážne porania hlavy a hornej končatiny. Bol pri vedomí, no dezorientovaný a nepamätal si, za akých okolností k nehode došlo," uviedla HZS na svojej stránke.

 

Horský záchranár, ktorý bol v tom čase na mieste, mu poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie a pripravil ho na letecký transport.

 

Za pomoci prítomných turistov ho následne transportoval na miesto, odkiaľ ho bolo možné evakuovať z terénu pomocou leteckej techniky.

 

Medzitým požiadali horskí záchranári o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe z Popradu.

 

Zraneného muža pomocou palubného žeriavu vyslobodili z ťažko dostupného terénu, po medzipristátí pri Sliezskom dome a preložení na palubu vrtuľníka letecky transportovali do nemocnice v Poprade.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies