RTVS preverila zmluvy so spoločnosťou Elektronika, pre ktoré čelí Kolíková odvolávaniu. Všetko prebehlo transparentne, odkazuje Rezník

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 18:00 • 2 min
RTVS preverila zmluvy so spoločnosťou Elektronika, pre ktoré čelí Kolíková odvolávaniu. Všetko prebehlo transparentne, odkazuje Rezník

BRATISLAVA – Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) po dôkladnom spätnom preverení zmlúv so spoločnosťou Elektronika konštatuje, že sú v súlade s parametrami kontrolných a obstarávacích procesov.

slovakia

left justify in out

Uviedla v stanovisku hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová. „Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) ako verejný obstarávateľ postupuje pri uzatváraní zmlúv striktne podľa Zákona o verejnom obstarávaní. Dôraz pritom kladie na efektívne a hospodárne vynakladanie finančných prostriedkov,“ konštatuje generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

 

RTVS vylúčilo akékoľvek machinácie 

Všetky zmluvné vzťahy so spoločnosťou Elektronika sú podľa neho výsledkom transparentných verejných obstarávaní, pričom RTVS pri nich vždy hľadela na najnižšiu cenu. „Dôrazne sa ohradzujeme a absolútne vylučujeme akékoľvek vplyvy externého prostredia na interné procesy RTVS,“ dodal Rezník.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Podľa Roberta Fica, je ministerka Kolíková neodvolateľná. Avizoval tiež nové zistenia ohľadom celoplošného testovania!

Vzťahy so spoločnosťou Elektronika považuje za transparentné aj Igor Gallo, predseda Rady RTVS. Dodal, že ak má niekto podozrenie, že to bolo inak, má sa obrátiť na kompetentné inštitúcie, ktoré to vyhodnotia. „Verím, že je to dostačujúce na to, aby ani RTVS, ani Rada neboli v tomto prípade vťahovaní do politického boja,“ uzavrel Gallo.

 

Kauza postavená "na vode"
Predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico vo štvrtok (29. apríla) poukázal na to, že spoločnosť Elektronika, ktorej predsedom predstavenstva je brat ministerky Márie Kolíkovej (Za ľudí), a v ktorej bola členkou predstavenstva aj ona v roku 2016, uzavrela v roku 2020 s RTVS zmluvy za 1,5 milióna eur.

 

Mária Kolíková odišla z predstavenstva firmy, keď sa stala štátnou tajomníčkou na ministerstve spravodlivosti v roku 2016. Vo firme po nej nastúpil Lukáš Opett. Aj z tohto dôvodu dnes ministerka Kolíková čelí v Národnej rade SR odvolávaniu.
 

Mohlo by vás zaujímať: Celú kauzu okolo ministerky Kolíkovej vníma vláda SR ako politický boj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies