Vo výpalníckej kauze údajných sýkorovcov sa čaká na verdikt NS

NETKY.SK • 26 September 2013, 10:05 • 2 min
Vo výpalníckej kauze údajných sýkorovcov sa čaká na verdikt NS

BRATISLAVA – Záverečné reči a prípadný rozsudok vo výpalníckej kauze piatich údajných členov skupiny sýkorovci dnes na súde nezazneli.

slovakia

left justify in out

Proces na Okresnom súde Bratislava III je pritom v úplnom závere, súd však dnes pojednávať nemohol. Jeden z obžalovaných Peter D. bol totiž medzičasom odsúdený Špecializovaným trestným súdom na 22 rokov väzenia. Keďže sa odvolal, okresný súd musí podľa Trestného poriadku pred vynesením vlastného rozsudku počkať na právoplatnosť skoršieho verdiktu. Pojednávanie preto sudkyňa odročila na neurčito s tým, že bude čakať na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR. Ak najvyšší súd verdikt potvrdí, obžalovanému môžu potom uložiť súhrnný trest.

Piati muži, František B., Karol K., Peter D., Filip P. a Martin H., čelia v tomto prípade obžalobe z hrubého nátlaku. Prokuratúra podľa portálu topky.sk tvrdí, že skupina fungovala prostredníctvom SBS-ky Františka B. Pod hrozbou násilia nútili šéfa bratislavskej krčmy U Matúša, aby mesačne platil "za ochranu" sedemtisíc korún.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies