Vo voľbách do NR SR kandiduje celkovo 679 žien

NETKY.SK • 13 August 2023, 10:30 • 2 min
Vo voľbách do NR SR kandiduje celkovo 679 žien

BRATISLAVA - V predčasných parlamentných voľbách kandiduje celkovo 679 žien. Vyplýva to z hlasovacích lístkov zverejnených na webe Ministerstva vnútra (MV) SR.

slovakia

left justify in out

Z 25 kandidujúcich subjektov malo ženskú líderku päť, jedna sa však vzdala kandidatúry. Do volieb tak aktuálne vedú ženy štyri kandidujúce subjekty. Najviac žien má na kandidátke mimoparlamentné Progresívne Slovensko, a to 76. Tvoria 51 percent kandidátov hnutia. Najmenej žien z mimoparlamentných strán má Aliancia, a to 22, čo predstavuje takmer 15 percent zo 149-člennej kandidátky. 

 

Spomedzi parlamentných strán kandiduje najviac žien za Sme rodina. Dokopy 44 žien tvorí takmer 30 percent kandidátnej listiny hnutia. Najmenej žien zo všetkých kandidujúcich subjektov má Smer-SD. Za stranu ich kandiduje 20, čo predstavuje zhruba 13 percent plnej 150-člennej kandidátnej listiny strany. Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Nitrianske Pravno
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies