Súkromný investor plánuje v Bojniciach vybudovať nízkokapacitný bitúnok

NETKY.SK • 6 Máj 2023, 15:00 • 2 min
Súkromný investor plánuje v Bojniciach vybudovať nízkokapacitný bitúnok

BOJNICE - Súkromný investor plánuje v bojnickej mestskej časti Dubnica vybudovať bitúnok s nízkou kapacitou. Priestory pre spracovanie dobytka alebo ošípaných chce umiestniť v hospodárskej budove, ktorú plánuje za týmto účelom zrekonštruovať.

slovakia

left justify in out

Bitúnok sa bude nachádzať mimo zastavaného územia Bojníc v stavbe, ktorá je v súčasnosti využívaná na spracovanie poľnohospodárskych výrobkov, uviedla prievidzská spoločnosť Mäsiarstvo Fantura v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie.

 

Investor počíta s porážkou najviac 30 kusov dobytčích jednotiek týždenne alebo tomu zodpovedajúcemu množstvu ostatných ošípaných. Po usmrtení a rozobratí zver pracovníci premiestnia do chladiarní na odležanie a následne ide priamo na expedíciu, ozrejmila spoločnosť. "Vybudovaním navrhovanej prevádzky sa podporí predaj vysokohodnotných a čerstvých slovenských produktov, čo môže prispieť k rozvoju regiónu," skonštatovala firma v zámere. Celkové náklady na realizáciu investície odhadla spoločnosť na 202.600 eur bez dane z pridanej hodnoty, financovať ju chce z vlastných a úverových zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona