NBA štartuje už tento týždeň, kto je najväčším ašpirantom na titul?

NETKY.SK • 21 Október 2019, 12:45 • 2 min
NBA štartuje už tento týždeň, kto je najväčším ašpirantom na titul?

BRATISLAVA - Zámorská basketbalová liga NBA sa už tento týždeň prehupne do svojej 74. sezóny a jej štart odpáli hneď súboj o LA. Oba mužstvá z "mesta anjelov" prešli počas leta zmenami, ktoré ich radia medzi favoritov súťaže. Zaujímavý prestupový kolotoč sa však rozbehol aj v iných mužstvách.

slovakia

left justify in out

Za posledné sezóny boli zápasy medzi Lakers a Clippers nie príliš atraktívne. Pred začiatkom tej minulej však organizácia Lakers získala fenomén v podobe LeBrona Jamesa. Cez leto sa navyše odohralo hneď niekoľko zaujímavých prestupov veľkých mien. Lakers sa podarilo získať Anthonyho Davisa z New Orleans, Daniela Greena z majstrovského Toronta či Averyho Bradleyho, ktorý síce v Detroite nepodával také výkony ako za svojich lepších čias v Celtics, no je to typ hráča s prísľubom do budúcnosti.

 

 

MVP posledného playoff a šampión NBA 2018/2019 s Torontom Raptors Kawhi Leonard sa z Kanady sťahuje tiež do Los Angeles, avšak ku konkurenčným Clippers. Tí získali aj Paula Georgea z Oklahomy. Hneď na úvod sezóny tu máme preto dva mužstvá, ktoré sú pasované za favoritov západnej konferencie. Treba však podotknúť, že prćhod Leonarda plánovali Clippers vyše 1 a pol roka. Začalo sa to šokujúcou výmenou Blakea Griffina do Detroitu Pistons.

 

 

Výmena Georgea znamenala zase rekord v podobe až siedmich draftových položiek, ktoré putovali do Oklahomy. Otázka je, či mladí hráči okolo dvoch hviezd dokážu už v tejto sezóne výkonnostne vyrásť a vybojovať pre Clippers premiérový primát. Leonard sa môže stať prvým hráčom histórie, ktorý získa titul MVP finále s tromi rôznymi tímami. Pred Torontom získal prsteň šampióna aj so San Antoniom (2014). O to isté sa pokúsi po roku aj LeBron James. šampiónom sa stal v Miami (2x) a Clevelande. 

 

img

 

Golden State, ktorí od roku 2015 získali tri tituly, sa tiež nevyhli prestupovému trhu. Kevin Durant, MVP finálovej série z rokov 2017 a 2018 sa presťahoval na opačné pobrežie USA do Brooklynu Nets. Ako náhrada putuje zaňho do Oaklandu D'Angelo Russell, dvojka draftu 2015, ktorý má rovnako ako Steph Curry a Klay Thompson, nebrániteľnú strelu za tri. Warriors však získali hráča, ktorý počas svojej kariéry nehral na takom poste ako Kevin Durant, takže je otázne, ako sa im bude dariť v tejto sezóne. Navyše Thompson bude podstatnú časť tohto ročníka Warriors chýbať pre poškodené väzy v kolene.

 

 

Keď už sme načrtli veľký prestup, ktorý sa podaril Brooklynu, neostaneme len pri jednom. Do New Yorku sa sťahuje aj veľká hviezda Kyrie irving, ktorý po dvoch sklamaných sezónach v Bostone Celtics (túžba získať titul), prijal novú výzvu. Naposledy sa tešil tento, zrejme najlepší rozohrávač súčasnoti, zo zisku šampióna ešte v roku 2016 v Clevelande spoločne s Lebronom Jamesom. Problémom však je, že duo Durant Irving v drese Nets tak skoro neuvidíme. Po konci minulej sezóny absolvoval KD operáciu poškodených väzív v kolene, ktorá ho zrejme vyradí na takmer celú nastávajúcu sezónu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#kevindurant #kyrieirving

Príspevok, ktorý zdieľa @ nba_teams_19,

 

Milwaukee, ako najlepší tím základnej časti sa pred sezónou mierne oslabil. V lete skončili zmluvy dvom hráčom zo zostavy a Bucks sa rozhodli nepresiahnuť platový strop. Khris Middleton v tíme ostáva, avšak mladý nádejný hráč Malcolm Brogdon sa sťahoval do Indiany za tri kolá draftu. Z pohľadu Bucks to bolo asi to najrozumnejšie rozhodnutie. Middleton patrí spolu s Giannisom (MVP 2019) k ťahúňom mužstva.

 

 

Na západe boli zase najlepším tímom Denver Nuggets. Ten po úspešnej základnej časti a neúspešnom playoff (nedotiahli to až do finále, pdobne ako Bucks) predĺžili zmluvu Kanďanovi Jamalovi Murraymu. S tímom ostáva aj Nikola Jokič. Ich najväčší rival Utah Jazz sa v lete tiež posilnil. Tím síce opustil Ricky Rubio, mimochodom majster sveta s tímom Španielska, no na jeho miesto prišla viac ako adekvátna náhrada v podobe Michaela Conleyho z Memphisu. Utah si práve od tohto skúseného rozohráváča veľa sľubuje. S mladou hviezdou Donovanom Mitchellom a najlepším obrancom súťaže Rudym Gorbetom by mali vytvoriť nové super trio. 

 

 

Slovenskí a prevažne českí fanúšikovia budú sledovať určite aj počínanie Chicaga Bulls. Počas leta doň zamieril jediný Čech v NBA Tomáš Satoranský. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies