Vo Vladivostoku budú mať čoskoro najvyššiu sochu Ježiša Krista na planéte

NETKY.SK • 26 August 2015, 09:46 • 2 min
Vo Vladivostoku budú mať čoskoro najvyššiu sochu Ježiša Krista na planéte

VLADIVOSTOK - Mestom s najvyššou sochou Ježiša Krista na celej planéte sa čoskoro stane Vladivostok na ruskom Ďalekom východe. Informovala o tom dnes katolícka agentúra Kathpress s odvolaním sa na ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa nich bude 33 metrov vysoká socha Kristus Učiteľ, dielo významného sochára Zuraba Cereteliho, stáť na 50-metrovom podstavci. Výška diela prevýši o čosi doteraz najvyššie podobné dielo na svete Cristo Rei (Kristus Kráľ) v portugalskej Almade i svetoznámeho Ježiša Krista nad brazílskym veľkomestom Rio de Janeiro Cristo Redentor (Kristus Spasiteľ).

 

Autor monumentálneho diela je ruským sochárom gruzínskeho pôvodu, ktorého možno považovať za špecialistu na významné pamätníky. Jeho socha pápeža Jána Pavla II. je od roku 2014 umiestnená neďaleko Notre Dame v Paríži, z jeho dielne pochádza i obrovská socha apoštola Pavla v gréckom meste Veria, pamätník Tear of Grief obetiam teroristických útokov na ciele v USA z 11. septembra 2001, ktorý sa stal oficiálnym darom ruskej vlády a ktorý stojí v americkom Bayonne, či monument ruského cára Petra I. vysoký 94 metrov a stojaci na umelom ostrove v Moskve.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies