Denisa Saková: Polícia je v najhoršom stave za posledných 30 rokov, zodpovednosť nesie Mikulec

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 10:17 • 2 min
Denisa Saková: Polícia je v najhoršom stave za posledných 30 rokov, zodpovednosť nesie Mikulec

BRATISLAVA - Podľa Sakovej je polícia v najhoršom stave za posledných 30 rokov, na Slovensku prebieha vojna policajtov a za tento rozklad je zodpovedný minister vnútra Roman Mikulec.

slovakia

left justify in out

V dnešnej rozprave v parlamente to povedala bývalá ministerka vnútra a nezaradená poslankyňa Národnej rady Denisa Saková.

 

img

 

Súvisiaci článok: Odvolávanie ministra vnútra dnes pokračuje. Opäť bude čeliť nepríjemným otázkam opozície

„Polícia nemá rozviazané ruky, ale upadla do chaosu a anarchie. Je veľký rozdiel medzi tým, či má polícia voľné ruky alebo v nej vládne svojvôľa," uviedla Saková. Polícia má podľa nej vyšetrovať, ale v medziach zákona a pod dohľadom nadriadených orgánov. „Za môjho ministrovania mala polícia pod generálom Lučanským naozaj voľné ruky. V súčasnosti tam však panuje chaos, kde nikto nevie, či vyšetrovateľ vyšetruje, ako vyšetruje, či nasadzuje adekvátne prostriedky a nevie o tom ani jeho nadriadený. Za to zodpovedá policajný prezident a minister vnútra," dodala Saková.

 

Prečítajte si: Aké otázky si kladie Grendel v súvislosti so schôdzou o odvolávaní Mikulca?

 

img


Mimoriadna schôdza Národnej rady, na ktorej čelí minister vnútra Roman Mikulec odvolávaniu z funkcie, pokračuje dnes od 9:00. V rozprave počas utorka 15. júna vystúpili v pléne viacerí členovia kabinetu na čele s premiérom Eduardom Hegerom. Ministrovi vyjadrilo podporu hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a strany Sloboda a Solidarita a Za ľudí. Naopak, za jeho odvolanie budú hlasovať koaliční poslanci z hnutia Sme rodina Peter Pčolinský a Adriana Pčolinská.

 

Mohlo by vás zaujímať: Mikulec aj naďalej trvá na tom, že žiadna vojna policajtov sa nekoná

Mikulec však cíti dôveru vlády a poslaneckých klubov koaličných strán. Schôdzu iniciovala strana Smer - sociálna demokracia. V odôvodnení návrhu opoziční poslanci uvádzajú, že medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies