Začínajú vyplácať mzdu zvýšenú o daňový bonus!

NETKY.SK • 6 August 2021, 12:19 • 2 min
Začínajú vyplácať mzdu zvýšenú o daňový bonus!

Onedlho začnú zamestnávatelia vyplácať rodičom mzdu zvýšenú o daňový bonus, ktorý je náhradou za bežné obedy zadarmo pre pracujúcich rodičov.

slovakia

left justify in out

Uviedla to hovorkyňa ministra práce Eva Rovenská. "Prakticky tak financujeme stravu pre deti aj počas prázdnin." 

 

img

 

"Tak ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) sľúbil, nárok na pomoc vo forme obedov zadarmo alebo zvýšeného daňového bonusu bude mať v novom školskom roku každé dieťa vo veku od 6 do 15 rokov."

 

Prečítajte si: REPORTÁŽ: HLAS-SD navrhuje obedy zadarmo pre všetky deti, do júna sa to však nestihne

 

Reagovala tak na otázku, či plánuje ministerstvo nejakým spôsobom ošetriť to, že ak rodičia detí od 6 do 15 rokov majú nárok na zvýšený daňový bonus, ale vyberú si dotáciu na stravu, zaniká im nárok aj na základný daňový bonus. Upozornil na to Jozef Mihál, odborník z oblasti daní a odvodov, odvolávajúc sa na usmernenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

 

Prečítajte si: Nárok na dotované obedy majú mať aj deti dôchodcov a nezamestnaných

 

Rovenská dodala, že ministerstvo delením na nárok na zvýšený daňový bonus alebo nárok na dotáciu na stravu vyriešilo problém s existenciou skupiny rodičov, ktorá nemala nárok na zvýšený daňový bonus, pre ich deti ostávajú obedy zadarmo. "Platí, že ak je dieťa v hmotnej núdzi alebo navštevuje školu, kde je viac ako 50 % detí v hmotnej núdzi, alebo majú rodičia príjem nižší, ako je životné minimum, také dieťa má nárok na obedy zadarmo a zároveň jeho pracujúci rodičia na zvýšený daňový bonus."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies