VIDEO: Demonštranti chcú obsadiť Paríž. Vláda vyslala 7 000 policajtov

NETKY.SK • 12 Február 2022, 13:00 • 2 min
VIDEO: Demonštranti chcú obsadiť Paríž. Vláda vyslala 7 000 policajtov

BRATISLAVA - Francúzska polícia už zadržala stovky vozidiel, ktoré sa pokúšali dostať do Paríža na ohlásený protest proti pandemickým opatreniam.

slovakia

left justify in out

Úrady vyslali do ulíc viac ako 7 000 policajtov, ktorí budú dohliadať na situáciu počas nasledujúcich 3 dníParížska polícia v sobotu uviedla, že zadržala stovky automobilov smerujúcich do hlavného mesta, udelila vyše 200 pokút a zatkla 2 ľudí, ktorí mali pri sebe nože, kladivá a kanistre s benzínom.

 

 

Demonštranti nesúhlasia s COVID pasom, ktorý musia ukázať pred vstupom na verejné miesta. Na protest proti tomuto nariadeniu sa preto rozhodli zablokovať Paríž.

 

Podľa polície je náročné odhadnúť, koľko áut je na ceste do Paríža, pretože kritici nariadení pochádzajú z rôznych ideologických a politických prostredí. Navyše sa k nim pridali aj Francúzi, ktorí nie sú spokojní s rastúcimi cenami v krajine.

 

Prečítajte si tiež: Polícia zakázala protestný konvoj odporcov opatrení vo Viedni

 

Premiér Jean Castex v piatok povedal, že úrady rázne zasiahnu proti tým, ktorí sa pokúsia obsadiť Paríž. Kritizoval tiež, že sa protestanti označujú za Konvoj slobody. Podľa neho nie je prejavom slobody, že ľudia nakazia iných ľudí.

 

Organizátorov demonštrácií inšpirovali kanadskí kamionisti, ktorí zablokovali hraničné priechody s USA či ulice Ottawy.

 

img

Protest v Kanade

 

Podobné akcie sa konali aj v Austrálii a na Novom Zélande. V Austrálii prišlo v sobotu pred budovu parlamentu v Canberre približne 10 000 ľudí. Na Novom Zélande vo štvrtok zatkli 100 ľudí, ktorí blokovali cesty v hlavnom meste.

 

K téme: Neesenciálne obchody budú fungovať v novom režime

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies