Vo Viedni zadržali 22 Čečencov: Pozadie prípadu je nejasné

NETKY.SK • 4 Február 2017, 16:30 • 2 min
Vo Viedni zadržali 22 Čečencov: Pozadie prípadu je nejasné

VIEDEŇ - Rakúska polícia zadržala v piatok večer vo viedenskej štvrti Floridsdorf 22 Čečencov.

slovakia

left justify in out

Zároveň našla strelné zbrane a muníciu.

 

Mužov zákona upozornili na skupinku zhromažďujúcu sa v lokalite okoloidúci chodci hovoriac o asi 30 podozrivých mužoch.

 

Na miesto boli vyslané tri motorizované hliadky polície. Policajti sa informovali u mužov, čo tam robia, na čo dostali odpoveď, že sú na prechádzke, ale ktosi sa zmienil aj o svadbe.

 

Udalosti však nabrali rýchly spád, keď jeden z policajtov objavil pištoľ, ktorú sa ktosi zrejme pokúsil ukryť v snehu. Nasledoval nález ďalšej strelnej zbrane a munície. Následne príslušníci polície privolali kolegov z jednotky osobitého určenia WEGA.

 

Polícia dnes informovala, že všetkých 22 osôb vo veku od asi 25 do okolo 50 rokov, ktoré sa v danom momente zdržiavali v lokalite, zadržali. Prehľadali viacero motorových vozidiel, ktoré evidentne patrili členom skupiny a začali vyšetrovanie na základe článku Trestného zákonníka hovoriacom o zoskupeniach namierených proti štátu.

 

Zadržaných dnes vypočúvali vyšetrovatelia Krajinského kriminálneho úradu vo Viedni, pozadie udalosti však zostáva zatiaľ nejasné.

 

Ako pripomenul vo vysielaní viedenského rozhlasu policajný hovorca Thomas Keiblinger, bezpečnostné zložky prirodzene skúmajú aj zaistené strelné zbrane, ich pôvod a pokúšajú sa stanoviť aj ich majiteľov. Prioritou je zistiť, či neboli už použité pri trestnej činnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies