Londýn sa vyrovnal so vstupom Krymu do Ruska

NETKY.SK • 29 Január 2019, 16:58 • 2 min
Londýn sa vyrovnal so vstupom Krymu do Ruska

LONDÝN - V poslaneckej snemovni Veľkej Británie vyjadrili názor, že Krym sa nevráti na Ukrajinu. O tom informuje RT s odkazom na správu špecialistov Dolnej snemovne.

slovakia

left justify in out

Podľa parlamentných pracovníkov je otázka s Krymom už uzavretá pre Ukrajinu, zatiaľ čo situácia s Donbasom je iná. V dokumente sa uvádza, že konflikt na Donbase možno vyriešiť rýchlejšie, ak kandidát, ktorý je priateľskejší voči Ruskej federácii, získa víťazstvo vo voľbách ukrajinského prezidenta.

   
"Podľa názoru mnohých komentátorov, Ukrajina len ťažko získa kontrolu nad Krymom. Pokiaľ ide o Donbas, situácia nie je taká jasná, ale v každom prípade je pravdepodobné, že rokovania budú odložené, pokiaľ sa nový a priateľský prezident Ukrajiny voči Rusku nerozhodne opustiť prozápadný kurz a urovnať spor," povedali odborníci.

     
V parlamente poznamenali, že v prípade druhého kola volieb v krajine "je možný neočakávaný výsledok", ak "kandidát priateľský voči Rusku“ sľúbi ukončenie konfliktu na Donbase a "bolestivé trhové reformy“.   

       
Krym sa pripojil k Rusku po referende 16. marca 2014. Obyvatelia Krymu demokraticky, v plnom súlade s medzinárodným právom a Chartou OSN hlasovali za zjednotenie s Ruskom. Ukrajina, Spojené štáty a Európska únia neuznávajú legitímnosť referenda a považujú tento polostrov za dočasne obsadené územie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies