Vo Venezuele zomrelo už 35 väzňov, ktorí sa počas vzbury predávkovali v ošetrovni

NETKY.SK • 29 November 2014, 08:30 • 2 min
Vo Venezuele zomrelo už 35 väzňov, ktorí sa počas vzbury predávkovali v ošetrovni

CARACAS - Na 35 už stúpol počet obetí spomedzi venezuelských väzňov, ktorí sa v pondelok údajne vlámali do ošetrovne Nápravného zariadenia Davida Viloriu v štáte Lara a tam sa predávkovali liekmi a čistým liehom. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu parlamentného výboru pre dozor nad väznicami Williama Ojedu sa liečbe z intoxikácie stále podrobuje ešte asi 100 väzňov, z nich 20 sa nachádza v kritickom stave. Celkovo sa priotrávilo 145 väzňov. Trestanci začali hladovku za odstúpenie jedného z vedúcich činiteľov zariadenia, pričom vzbura rýchlo nabrala na intenzite. "Približne o 8.30 h sa začali násilnosti a väzni prebúrali steny i dvere strážených miestností. Na pomoc bola privolaná aj národná garda," píše sa vo vládnej správe.
      

O niekoľko hodín nato sa podľa správy "niekoľko väzňov predávkovalo po tom, ako sa vlámali do ošetrovne a ulúpili farmaceutické výrobky, ktoré následne požili bez predpisu. Išlo o rozličné lieky ako antibiotiká, antihypertenzíva, aspirín a čistý lieh".

 

"Pochybujem o oficiálnej verzii. Nemyslím si, že by väzeň uchmatol fľašku a vypil ju. Je to hlúposť. Niečo sa tam stalo a výsledky sú katastrofálne," uviedla krátko po incidente Marianela Sanchezová, právna koordinátorka mimovládnej organizácie Prison Observatory. Z incidentu zároveň obvinila vládu a vyzvala na prešetrenie prípadu.
      

Generálna prokuratúra medzitým oznámila, že v súvislosti s incidentom pripravuje obvinenie na správu väznice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies