Biden povedal, že tento týždeň nenavštívi Ukrajinu

NETKY.SK • 20 Jún 2022, 18:52 • 2 min
Biden povedal, že tento týždeň nenavštívi Ukrajinu

WASHINGTON – Americký prezident Joe Biden v pondelok povedal, že pravdepodobne nenavštívi Ukrajinu počas svojej cesty do Európy, ktorá sa začne tento týždeň. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

slovakia

left justify in out

„Počas tejto cesty to nie je pravdepodobné,“ povedal Biden na margo prípadnej návštevy Ukrajiny. Vo všeobecnosti podľa neho jeho cesta do Kyjeva závisí od toho, či by nepriniesla komplikácie pre Ukrajinu. Americký prezident zároveň spresnil, že s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským intenzívne komunikuje. „Hovorím s ním takmer štyrikrát do týždňa,“ povedal Biden.

 

 

Najvyšší predstaviteľ Spojených štátov sa koncom júna zúčastní na summite krajín G7 v nemeckom Elmau, po ktorom odcestuje na summit Severoatlantickej aliancie (NATO) do Madridu. Prezident USA plánuje v polovici júla cestovať aj do Izraela a Saudskej Arábie. DPA pripomenula, že šéf Bieleho domu od ruskej invázie na Ukrajinu veľmi do zahraničia necestoval.

 

 

V marci však navštívil Poľsko, kde sa okrem iného stretol s americkými vojakmi pôsobiacimi na východnom krídle NATO. Jeho manželka Jill v máji prekvapivo navštívila Ukrajinu a strela sa s manželkou prezidenta Volodymyra Zelenského. Stalo sa tak počas toho, ako bola prvá dáma Spojených štátov na návšteve Slovenska.

 

Možno vás zaujme: Korčok: Za vysoké ceny potravín nemôžu sankcie, EÚ musí o tom informovať svet



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies