Zuzana Čaputová očakáva tesný výsledok a dúfa vo víťazstvo

NETKY.SK • 30 Marec 2019, 22:37 • 2 min
Zuzana Čaputová očakáva tesný výsledok a dúfa vo víťazstvo

BRATISLAVA - Zuzana Čaputová očakáva tesný výsledok prezidentských volieb a dúfa vo víťazstvo. Povedala to pri príchode do svojho volebného štábu v bratislavskej Starej tržnici.

slovakia

left justify in out

"Predpokladám, že bude tesný (výsledok) a dúfam, že to dáme," uviedla. Myslí si, že volebná účasť bude nižšia, ale nemá obavy. V prípade, že by voľby nevyhrala, sa plánuje venovať práci pre Progresívne Slovensko, ktorého bola donedávna podpredsedníčkou.

 

"Budeme pracovať na prichádzajúcich parlamentných voľbách, pripravovať kvalitný program, na tom by som chcela stavať," doplnila s tým, že ak by nebola prezidentkou, uchádzala by sa o mandát v parlamente.

 

Čaputovú prišli do volebného štábu podporiť stovky ľudí. Medzi hosťami sú predstavitelia mimoparlamentných strán Progresívne Slovensko a Spolu aj viacerí herci. Niektorí sú optimisti, iní sú nervózni z údajne nízkej volebnej účasti.

 

img

 

Očakáva sa aj príchod emeritného arcibiskupa Roberta Bezáka, spomína sa aj prezident Andreja Kisku. Mal by prísť aj Robert Mistrík, ktorý sa ešte pred prvým kolom volieb vzdal v prospech Čaputovej.

 

Kandidátka v štábe ďakovala rodine, spolupracovníkom, všetkým, ktorí jej pomohli bojovať o palác. Dodala, že bez ohľadu na výsledok volieb kampaň "ukázala, že hodnoty ako ľudskosť, humanizmus, solidarita, pravda sú dôležité pre veľa ľudí na Slovensku".

 

Čaputová bojuje o palác s Marošom Šefčovičom. Nový prezident sa funkcie ujme 15. júna na obdobie piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona