Vo veku 97 rokov zomrela bluesová speváčka Alberta Adams

NETKY.SK • 29 December 2014, 16:45 • 2 min
Vo veku 97 rokov zomrela bluesová speváčka Alberta Adams

USA - Vo veku 97 rokov zomrela vo štvrtok 25. decembra americká bluesová speváčka Alberta Adams. Detroitská kráľovná blues, ako ju prezývali, naposledy vydýchla v Dearborne v Michigane.

slovakia

left justify in out

O jej úmrtí informoval americký týždenník Billboard, podľa ktorého interpretku už dlhší čas trápili bližšie nešpecifikované zdravotné problémy. „Bola to výnimočná a dynamická umelkyňa. Objavila svoj vlastný spôsob, ako spievať blues. Bola jedinečná,“ povedal o speváčke hudobník a producent RJ Spangler.

 

Alberta Adams sa narodila 26. júla 1917 v Indianapolise v štáte Indiana. Vyrastala v Detroite, pričom od rodiny sa osamostatnila už ako 14-ročná. Začínala ako stepová tanečnica, neskôr sa vydala na spevácku dráhu. Počas života spolupracovala s umelcami ako John Lee Hooker, Big Maceo či Duke Ellington. Bola tiež členkou vokálnej skupiny Bluesettes, ktorá vystupovala s džezovým umelcom Tinym Bradshawom. Na konte má albumy Born with the Blues (1999), Say Baby Say (2000), I'm on the Move (2004), ktorý nahrala so zoskupením The Rhythm Rockers, a Detroit is My Home (2008). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies