Premiér sa zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov!

NETKY.SK • 22 November 2021, 18:35 • 2 min
Premiér sa zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov!

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a konzílium odborníkov navrhuje trojtýždňový lockdown pre všetkých obyvateľov. Súhlasí i premiér. Čo si myslia ostatní politici?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Predseda vlády SR Eduard Heger v žiadnom prípade nebude hazardovať so životmi zaočkovaných či nezaočkovaných, a preto sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov, ako to navrhuje Ministerstvo zdravotníctva SR a konzílium odborníkov. Práve názor odborníkov je v tomto smere pre predsedu vlády kľúčový," uviedla Janíková.

 

img

 

Podľa premiéra je nutné situáciu riešiť okamžite aj preto, aby sme mali pokojnejšie Vianoce a mohli neskôr opatrenia uvoľňovať s ohľadom na blížiacu sa sezónu v cestovnom ruchu.

 

img

 

Sme rodina je za to, aby sa urobil teraz tvrdý lockdown na dva či tri týždne. "Potom by sme mali voľnejšie sviatky. Vzhľadom na zhoršujúcu sa situáciu je potrebné to urobiť," uviedlo hnutie

Dodalo, že je proti rozdeľovaniu spoločnosti na zaočkovaných a nezaočkovaných. "Preto, ak je nevyhnutný lockdown, zaveďme ho, ale pre všetkých rovnako," skonštatovali z hnutia. O lockdowne by podľa Sme rodina malo rozhodovať konzílium odborníkov a zároveň minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský spoločne s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom, "ktorí budú musieť nájsť rozumný konsenzus, aby to nepoložilo zdravotníctvo ani priemyselný sektor".

 

Podpredseda strany Za ľudí Juraj Šeliga dodal, že vzhľadom na pandemickú situáciu sú všetky možnosti na stole. Upozornil, že ak nepristúpime k ráznym opatreniam, skolabujú nemocnice. "Verím, že dnes popoludní zvíťazí odvaha a prijmeme opatrenia, ktoré musia byť prijaté," dodal.

 

img

 

"Bude to dnes riešiť koaličná rada a naše stanovisko najskôr povieme koaličným partnerom," reagoval hovorca koaličnej SaS Ondrej Šprlák. Podľa informácií TASR by mali liberáli o téme ešte v strane diskutovať.

 

img

 

Šéfka zdravotníckeho parlamentného výboru Jana Bittó Cigániková je proti. Tvrdý lockdown označila za riešenie na krátky čas, ktoré by následne spôsobilo zhoršenie. Uprednostňuje lockdown pre neočkovaných. "Vrátane obmedzenia cestovania, ak to bude nevyhnutné," uviedla. SaS podľa jej slov považuje za jediné riešenie očkovanie, preto podporuje opatrenia s väčšou slobodou očkovaných na základe nižšieho epidemiologického rizika.

 

img

 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský avizoval, že na vláde otvorí otázku zavedenia núdzového stavu v rámci návrhu na sprísnenie opatrení. O detailoch chce komplexne informovať až po prerokovaní detailov na vláde.

 

Prečítajte si: Hlas-SD: Ak chce vláda sprísňovať, musí okamžite pomôcť ľuďom aj hospodárstvu

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies