Vo veku 96 rokov zomrela lekárka a zakladateľka Ligy proti rakovine Eva Siracká

NETKY.SK • 21 Február 2023, 13:45 • 2 min
Vo veku 96 rokov zomrela lekárka a zakladateľka Ligy proti rakovine Eva Siracká

Bratislava - Vo veku 96 rokov zomrela v utorok ráno lekárka, zakladateľka a prezidentka Ligy proti rakovine Eva Siracká.

slovakia

left justify in out

Liga o tom informovala na sociálnej sieti. 
ODIŠLA, NO STÁLE BUDE S NAMI - NAŠA PREZIDENTKA, DOKTORKA EVA SIRACKÁ. 
Dnes ráno, vo veku 96 rokov opustil tento svet obdivuhodný človek. Naša PANI DOKTORKA, ZAKLADATEĽKA A PREZIDENTKA LIGY PROTI RAKOVINE, PRVÁ DÁMA SLOVENSKEJ RÁDIOLÓGIE A ONKOLÓGIE. My máme česť byť súčasťou jej obrovského diela - Ligy proti rakovine - organizácie, ktorú na Slovensku pozná každý.

Patrila k tým vzácnym ľuďom, ktorých život bol zmysluplný, nasledovaniahodný a inšpiratívny pre mnohých. ĎAKUJEME v mene našom, v mene onkologických pacientov a celej verejnosti za možnosť užívať úrodu toho, čo s láskou započala. Naša práca v Lige je pokračovaním jej práce a budeme ju robiť naďalej zodpovedne a s veľkou pokorou.
Toto sú jej slová, ktoré odzneli pri 25. výročí založenia LPR – „zasiali sme malé semienko nádeje a dúfali sme, že sa ujme a vyrastie z neho strom, ktorý nás bude chrániť a bude nám dodávať potrebnú životnú silu a energiu“. Strom sa za 33 rokov rozkošatel a je to Váš strom, pani doktorka, my všetci s úctou a vďakou užívame jeho ochrannú korunu...
Vaše názory, pomoc, odhodlanie a energia nikdy nezomrú, lebo v každom z nás je kúsok z Vás.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies