Anderson Silva presedlal na box, sily si zmeria s bývalým šampiónom UFC

NETKY.SK • 20 August 2021, 10:55 • 2 min
Anderson Silva presedlal na box, sily si zmeria s bývalým šampiónom UFC

LOS ANGELES – Anderson Silva je považovaný za jedného z najlepších bojovníkov v histórii UFC. Po ukončení svojej bohatej kariéry v klietke sa rozhodol vyskúšať novú výzvu v podobe boxu. Jedenásteho septembra preverí jeho schopnosti nemenej slávny Tito Ortiz.

slovakia

left justify in out

Súboj dvoch bývalých šampiónov UFC sa uskutoční v aréne Staples Center v Los Angeles v rámci platenej akcie Thriller Fight Club. Pôjde o zápas na osem kôl. „Som veľmi vzrušený, že môžem bojovať s Titom Ortizom a spolupracovať s Thriller Fight Clubom,“ prezradil Silva v krátkom vyjadrení.

 

 

Ako to už býva zvykom, zápas budú sprevádzať aj kontroverzné momenty. Ortizovi sa totiž nepáči, že  si jeho súper dal podmienku, aby sa zápas uskutočnil v kategórii do 88, 4 kg. „Rokovali sme o tom a ten chlap stratil môj rešpekt. Chce, aby som išiel s váhou dole. Vo vyššej kategórii zápasil v kariére viac ako šesťkrát. Obáva sa mojej sily, preto žiada, aby som schudol. Ľudia si neuvedomujú, že mám pomerne dobré údery a za posledných šesť rokov som sa zlepšil. Ale ak to chce, dostane to. Doslova si odrežem nohu kvôli tomu, aby som splnil váhový limit. Nikdy v kariére sa mi nestalo, že by som sa netrafil do váhy. Silva je jedným z najlepších MMA zápasníkov sveta, ja som ho však prestal rešpektovať.“

 

 

Štyridsaťšesťročný Silva absolvoval svoj prvý zápas v boxe v júni tohto roka, keď zdolal Julia Cháveza Jr. na body a v súboji predviedol 392 úderov. Odborníci ho mierne favorizujú aj v dueli proti Ortizovi, pre ktorého pôjde o boxerský debut. Hlavným ťahákom podujatia bude meranie síl legendárneho Oscara De La Hoyu a Vitora Belforta.

 

Brazílčan pokoril v oktagone viacero rekordov. Jeho kraľovanie s titulom v strednej váhe je najdlhšie v histórii spoločnosti UFC – 2457 dní. Opasok si vybojoval v roku 2006 a v divízii kraľoval až do roku 2013, medzitým si na konto pripísal 16 víťazstiev v rade. Pochváliť sa môže aj štrnástimi ukončeniami, jedenástimi knokautmi a dvadsiatimi zápasmi v hlavnom ťaháku. V posledných rokoch ho ale začal dobiehať zub času a slávny bojovník zvíťazil len v jednom z deviatich duelov. V máji tohto roka svoju bohatú kariéru oficiálne ukončil.

 

 

Ortiz držal v UFC tri roky titul v ľahkej váhe a spoločne s Randym CoutureomChuckom Liddelom patril k prvým hviezdam tohto športu, ktoré dokázali nasledovať stopu legendárneho Kena Shamrocka. Od roku 2013 bojoval v organizácii Bellator MMA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies