Vo svete si želajú opätovné zvolenie Obamu, ukázal prieskum

NETKY.SK • 13 Jún 2012, 09:09 • 2 min
Vo svete si želajú opätovné zvolenie Obamu, ukázal prieskum

Vo svete si želajú opätovné zvolenie Obamu, ukázal prieskum

slovakia

left justify in out

img

Nadšenie pre amerického prezidenta Baracka Obamu vo svete oproti roku 2009, keď nastúpil do Bieleho domu, výrazne poľavilo, podľa dnes zverejneného prieskumu renomovaného amerického inštitútu PEW si však väčšina obyvateľov sveta želá jeho opätovné zvolenie v novembrových voľbách.
      Popularita Obamu je mimoriadne vysoká hlavne v Európe a Japonsku. Napríklad v Nemecku si jeho zvolenie želá 89 percent opýtaných, v Británii 73 a vo Francúzsku dokonca 92 percent respondentov.
      Vo všeobecnosti sú Spojené štáty vo svete vnímané pozitívnejšie ako v roku 2008, ku koncu funkčného obdobia republikána Georgea W. Busha. K najväčšiemu nárastu - najmenej o 20 percentuálnych bodov -došlo v Európe, predovšetkým vo Francúzsku, Španielsku a Nemecku.
      Prieskum podľa údajov PEW uskutočnili od polovice marca do polovice apríla na vzorke viac ako 26.000 osôb v 21 krajinách.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies