Tento krásny retríver prekonal svetový rekord v nezvyčajnej disciplíne

NETKY.SK • 18 Apríl 2022, 15:11 • 2 min
Tento krásny retríver prekonal svetový rekord v nezvyčajnej disciplíne

Psy sú naši najbližší spoločníci, no psí svet má aj napriek tejto blízkosti svoje vlastné kritériá úspechu. Aj medzi psami existujú rôzne talenty a tie najšikovnejšie z nich sa dokonca dostali až do Guinessovej knihy rekordov, o čom informoval aj portál Democrat and Chronicle.

slovakia

left justify in out

Novým držiteľom oficiálneho rekordu „najviac tenisákov v papuli“ sa stal Finley Molloy, šesťročný zlatý retríver z New Yorku. Finley ich dokáže v papuli udržať až šesť naraz, čím prekonal doterajší rekord piatich loptičiek z roku 2003. Tento fenomenálny výkon je oficiálne zaznamenaný v Guinnessovej knihe rekordov a je jasné, že len tak skoro ho žiadny iný pes neprekoná.

 

 

 

Finleyho rodina hovorí, že psík svoj talent na zbieranie tenisových loptičiek objavil úplne sám. Už ako dvojročný sa motal po záhrade, zbieral loptičky a snažil sa ich udržať čo najviac súčasne. Postupne sa prepracoval k piatim a neskôr až k šiestim loptičkám bez toho, aby ho ľudia akýmkoľvek spôsobom museli trénovať alebo motivovať.

 

 

Molloyovci si všimli, že Finley je niečím výnimočný a jeho zábavu s loptičkami si začali fotiť, natáčať a pridávať na Instagram. Vtedy si uvedomili, že ich psík prekonal svetový rekord piatich loptičiek a mohol by získať oficiálny titul najšikovnejšieho psa v tejto disciplíne. Po zaslaní série dôkazov ľuďom od Guinnessa boli Finleyho výkony vyhodnotené ako hodné rekordu.

 

Úspech zlatého retrívera spôsobil obrovskú radosť nielen medzi jeho najbližšími, ale aj v radoch jeho celosvetovej fanúšikovskej základne. Ľudia z rôznych kútov sveta, niektorí sledujúci Finleyho celé roky, našli v tejto potešujúcej novine niečo, čo im dokázalo zlepšiť deň.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies