Vlhovej skvelá jazda a priebežné 2. miesto v 1. kole v Levi

NETKY.SK • 11 November 2017, 10:45 • 2 min
Vlhovej skvelá jazda a priebežné 2. miesto v 1. kole v Levi

LEVI - Iba americká favoritka Mikaela Shiffrinová bola rýchlejšia ako Petra Vlhová po odjazdení elitnej skupiny 15 pretekárok v prvom kole slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach vo fínskom Levi.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročná Liptáčka Vlhová sa prezentovala agresívnou jazdou s minimom chýb a preťala cieľovú čiaru iba o 21 stotín sekundy neskôr ako Shiffrinová. Vlhová a Shiffrinová výraznejšie odskočili konkurencii. Tretia priečka aktuálne patrí Švédke Fride Hansdotterovej (+0,73), štvrtá je už s vyše sekundovým mankom Švajčiarka Wendy Holdenerová (+1,20). Prvé kolo ešte pokračuje, v štartovnej listine figurujú mená 71 pretekárok.

Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhová sa pred rokom na Čiernej zjazdovke v Levi dostala do najlepšej trojky, skončila tam na bronzovej pozícii. Na rovnakom kopci v minulosti ovládla preteky Európskeho pohára. Aktuálne sa Vlhová ako členka elitnej skupiny slalomárok predstavila s číslom 7, ktoré si vytiahla na piatkovom verejnom žrebe. Na prvých dvoch medzičasoch jazdila takmer narovnako so Shiffrinovou, zaostala iba o jednu, resp. dve stotinky. V cieľovom svahu trochu zaostala, ale celkovo si s odstupom dvoch desatín vybojovala dobrú východiskovú pozíciu pre útok na víťazstvo v 2. kole.

V úvodnom ženskom slalome nového ročníka SP chýba skúsená Slovenka Veronika Velez-Zuzulová (33), ktorá sa len dáva dokopy po septembrovom zranení kolena na sústredení v Argentíne a následnom operačnom zákroku. Druhá najlepšia slalomárka uplynulej zimy Velez-Zuzulová sa v prípade pozitívneho vývoja v tréningu vráti do kolotoča SP po Novom roku. V Levi zo špičkových slalomárok chýba aj Češka Šárka Strachová, ktorá v lete oznámila ukončenie kariéry.

Výsledky - Svetový pohár v alpskom lyžovaní - Levi (Fín.):

Slalom žien - 1. kolo (po odjazdení 20 pretekárok): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 55,66 s, 2. Petra Vlhová (SR) +0,21 s, 3. Frida Hansdotterová (Švéd.) +0,73, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,20, 5. Nina Haverová-Lösethová (Nór.) +1,37, 6. Lena Dürrová (Nem.) +1,57.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies