Štefan Harabin čelí obvineniu za jeho statusy na sociálnych sieťach

NETKY.SK • 5 Jún 2023, 15:20 • 2 min
Štefan Harabin čelí obvineniu za jeho statusy na sociálnych sieťach

BRATISLAVA - Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na politika a bývalého sudcu Štefana Harabina z hanobenia národa, rasy a presvedčenia a schvaľovania trestného činu. Vyplýva to z vyjadrenia hovorkyne Generálnej prokuratúry SR Jany Tökölyovej.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to Denník N s tým, že obžaloba súvisí so statusom, v ktorom Štefan Harabin po začatí vojny schvaľoval konanie ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine. "Na obvineného Š. H. bola prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry 1. júna 2023 podaná obžaloba na Špecializovaný trestný súd," priblížila hovorkyňa.

 

Skutok kvalifikovali ako prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia a ako prečin schvaľovania trestného činu. Viac informácií podľa Tökölyovej Úrad špeciálnej prokuratúry v súčasnosti nebude poskytovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies