RECENZIA The Gray Man: Milióny ukryté v béčkovom kabáte

NETKY.SK • 31 Júl 2022, 13:00 • 2 min
RECENZIA The Gray Man: Milióny ukryté v béčkovom kabáte

Bratia Russovci sa po Avengers: Endgame vrátili k veľkolepej tvorbe najdrahšieho filmu, ktorý zatiaľ vyšiel na Netflixe. A prizvali si k tomu naozaj kvalitnú spoločnosť v podobe bývalého Kapitána Ameriky, budúceho Kena a v súčasnosti asi najžiadanejšej mladšej herečky Hollywoodu.

slovakia

left justify in out

Aj napriek rozpačitosti prvotných reakcií sa The Gray Man môže zaradiť k podareným blockbusterom z dielne Netflixu, predovšetkým v priamom porovnaní s posledným akčným filmom Red Notice. Slovenskému divákovi by ale film mal stáť za trochu pozornosti.  

 

 

The Gray Man je označenie pre elitného zabijaka organizácie CIA, ktorá takých ľudí posiela uskutočňovať misie. Číslo šesť (Ryan Gosling) je jedným z tých agentov, ktorého nadriadení vyšlú zabiť nebezpečného zločinca. Ukáže sa však, že ide o kolegu šestky, teda agenta číslo štyri, ktorý zistil, že šéf CIA je skorumpovaný.  

 

img

 

Dej následne zachytáva klasický príbeh o dobrom agentovi bojujúcom proti celej vládnej organizácii, klasické klišé, ktoré sme už videli tisíckrát. Šestka má niekoľko ľudí, ktorým dôveruje, ale CIA proti nemu nasadí každého možného agenta a zločinca, ktorého nájde. Celej operácii šéfuje LIoyd Hansen (Chris Evans), sociopat, ktorý sa nezastaví pred ničim. Zabíja civilistov, policajtov a kohokoľvek, kto sa mu postaví do cesty.  

 

img
 

Platí ho priamo CIA a vo väčšine scén ti polezie na nervy. Chris Evans zahral postavu naozaj skvele, problémom však je,  že je nesmierne nesympatická. Problém nastáva, keď sú spolu šestka a LIoyd v jednej scéne, nakoľko sa k sebe vôbec nehodia.  

Gosling je v hlavnej úlohe charizmatický, ale jeho postava šestky nie je veľmi zaujímavá a komplexná. Billy Bob Thornton hrá mentora, ale je úplne nevyužitý, rovnako ako skvelá Ana de Armas, ktorá hrá agentku Mirandu.   

 

img

 
Film neoslňuje sofistikovanosťou akcie alebo rozprávaním ako filmy o iných agentoch. Na druhej strane ani nejde o premrštené pôžitkárstvo v duchu filmov Jamesa Bonda. Postavy prítomné v tomto filme nepobrali veľa charakteristík, ale aj to málo dokážu využiť naplno, aby nezostali len prázdnymi nádobami, čo sa prihodilo viacerým hlavným protagonistom v skorších akčných dielach z dielne Netflixu.  

 

Samotná akcia občas trpí zbesilým strihom, ale zachraňujú to ešte nápady. Napríklad rozhodnutie pripútať herca na pomerne veľký čas, kým okolo prebieha šialenstvo, k lavičke.  

 

img

 

The Gray Man je veľkolepý a veľmi drahý film ukrytý v béčkovom kabáte, ale otravná prvoplánovosť pôsobí skôr príjemne.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies