Tucker Carlson prepisuje dejiny žurnalistiky. Vysvetlil pozadie rozhovoru s Vladimirom Putinom

NETKY.SK • 8 Február 2024, 05:00 • 2 min
Tucker Carlson prepisuje dejiny žurnalistiky. Vysvetlil pozadie rozhovoru s Vladimirom Putinom

Americký politický komentátor Tucker Carlson potvrdil, že je v Moskve kvôli natočeniu rozhovoru s prezidentom Vladimirom Putinom. Vo svojom videu vysvetlil, prečo tak urobil. Redakcia Netky.sk prináśa preklad celého jeho komentára v slovenskom jazyku.

slovakia

left justify in out

Dnes večer sme v Moskve. Sme tu, aby sme urobili rozhovor s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, čoskoro to urobíme. Je samozrejmé, že vedenie takéhoto rozhovoru má určité riziká, takže sme to starostlivo zvažovali niekoľko mesiacov. Tu je dôvod, prečo to robíme. Po prvé, pretože je to naša práca. Sme v žurnalistike. Našou povinnosťou je informovať ľudí.

Dva roky vo vojne, ktorá pretvára celý svet, väčšina Američanov nie je informovaná. Nemajú skutočnú predstavu o tom, čo sa deje v tomto regióne, tu v Rusku alebo 600 míľ odtiaľ na Ukrajine, ale mali by to vedieť. Za veľa z toho platia spôsobmi, ktoré možno ešte úplne nevnímajú.

Vojna na Ukrajine je ľudská katastrofa. Zanechala za sebou státisíce mŕtvych, celú generáciu mladých Ukrajincov a vyľudnila najväčšiu krajinu v Európe. Ale dlhodobé účinky sú ešte hlbšie. Táto vojna úplne pretvorila globálne vojenské a obchodné aliancie, ako aj sankcie, ktoré nasledovali, a celkovo prevrátili svetovú ekonomiku.

Ekonomický poriadok po druhej svetovej vojne, systém, ktorý zaručoval prosperitu na Západe viac ako 80 rokov, sa veľmi rýchlo rozpadá a spolu s ním aj dominancia amerického dolára. Nejde o malé zmeny. Ide o vývoj, ktorý mení históriu. Budú definovať životy našich vnúčat.

Väčšina sveta to dokonale chápe, môžu to vidieť. Opýtajte sa kohokoľvek v Ázii alebo na Strednom východe, ako vyzerá budúcnosť; a napriek tomu sa zdá, že obyvateľstvo anglicky hovoriacich krajín si to väčšinou neuvedomuje. Myslia si, že sa vlastne nič nezmenilo a myslia si, že keďže im nikto nepovedal pravdu, ich médiá sú skorumpované. Klamú svojim čitateľom a divákom a robia to väčšinou opomenutím.

Napríklad odo dňa, keď začala vojna na Ukrajine, americké médiá hovorili s množstvom ľudí z Ukrajiny a urobili množstvo rozhovorov s ukrajinským prezidentom Zelenským.

Sami sme požiadali Zelenského o rozhovor, dúfame, že ho prijme, ale rozhovory, ktoré už urobil v Spojených štátoch, nie sú tradičné rozhovory. Sú to podmanivé stretnutia, špeciálne navrhnuté na Zelenského požiadavku, aby USA vstúpili hlbšie do vojny vo východnej Európe a zaplatili za ňu. To nie je žurnalistika. Je to vládna propaganda, propaganda toho najškaredšieho druhu, ktorá zabíja ľudí.

 

Naši politici a médiá to zároveň robia, propagujú zahraničného lídra ako novú spotrebiteľskú značku, ani jeden západný novinár sa neobťažoval urobiť rozhovor s prezidentom druhej krajiny zapojenej do tohto konfliktu, Vladimírom Putinom. Väčšina Američanov netuší, prečo Putin napadol Ukrajinu a aké má teraz ciele. Nikdy nepočuli jeho hlas. To je nesprávne. Američania majú právo vedieť všetko, čo môžu o vojne, do ktorej sú zapletení, a my máme právo im o tom povedať, pretože sme tiež Američania. Sloboda slova je naše vrodené právo. Narodili sme sa s právom povedať to, čomu veríme, toto právo nám nemožno odobrať bez ohľadu na to, kto je v Bielom dome, ale aj tak sa o to snažia.

Takmer pred tromi rokmi Bidenova administratíva nezákonne špehovala naše textové správy a potom ich obsah unikol k ich sluhom v spravodajských médiách. Urobili to preto, aby zastavili rozhovor s Putinom, ktorý sme plánovali. Minulý mesiac sme si celkom istí, že urobili presne to isté, ale tentoraz sme aj tak prišli do Moskvy. Nie sme tu, pretože milujeme Vladimíra Putina. Sme tu, pretože milujeme Spojené štáty a chceme, aby zostali prosperujúce a slobodné.

Tento výlet sme si zaplatili sami. Nezobrali sme žiadne peniaze od žiadnej vlády alebo skupiny, ani neúčtujeme ľuďom poplatky za to, aby videli rozhovor, nie je to za platenou bránou. Ktokoľvek si ho môže pozrieť celý, natočený naživo na pásku a bez úprav, na našej webovej stránke tuckercarlson.com.

Elon Musk, je mu to ku cti, sľúbil, že tento rozhovor nepotlačí ani nezablokuje, keď ho uverejníme na jeho platforme X, a sme za to vďační. Západné vlády, naopak, určite urobia všetko pre to, aby cenzurovali toto video na iných menej zásadových platformách, pretože to robia. Boja sa informácií, ktoré nemôžu kontrolovať, ale vy nemáte dôvod sa ich báť. Nenabádame vás, aby ste súhlasili s tým, čo môže Putin povedať v tomto rozhovore, ale vyzývame vás, aby ste si ho pozreli. Mali by ste vedieť čo najviac a potom sa ako slobodný občan a nie otrok môžete rozhodnúť sami.

Vďaka.               



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: Tucker Carlon. (tuckercarlson.com)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies