Rusko útočilo raketami na západe Ukrajiny, hlásia obete aj zranených

NETKY.SK • 15 August 2023, 13:53 • 2 min
Rusko útočilo raketami na západe Ukrajiny, hlásia obete aj zranených

KYJEV — Rusko v noci na utorok zaútočilo raketami na viaceré oblasti v západnej časti Ukrajiny, ktoré si vyžiadali mŕtvych aj zranených.

slovakia

left justify in out

Letecký poplach bol v noci vyhlásený na celom území Ukrajiny. Ukrajinské vzdušné sily ráno oznámili, že ruské bojové lietadlá vypálili z oblasti Kaspického mora 24 striel s plochou dráhou letu rôzneho typu. Na ostreľovaní sa podieľala aj ruská fregata v Čiernom mori, ktorá vypálila štyri strely typu Kalibr. Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila 16 ruských rakiet. Gubernátor Volynskej oblasti Jurij Pohuľajko oznámil, že pri ruskom útoku na mesto Luck prišli o život najmenej tri osoby. Viacerých zranených previezli do nemocníc.

 

Gubernátor Ľvovskej oblasti Maxym Kozyckyj uviedol, že v metropole tejto oblasti Ľvov utrpelo zranenia 15 osôb a poškodených bolo 40 budov. Starosta mesta Andrij Sadovyj zverejnil video zachytávajúce hlboký kráter po výbuchu, ktorý nastal v areáli materskej školy. Zasiahnuté oblasti na západe Ukrajiny hraničia s Poľskom, ktoré je členskou krajinou EÚ a NATO. Rusko útočilo aj na mestá Dnipro, Záporožie a Kramatorsk, ktoré sa nachádzajú v blízkosti frontovej línie. V Kramatorsku prišiel podľa miestnej prokuratúry o život jeden muž.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: Reuters
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies