Vladimir Putin: Výbuch na severozápade Ruska nepredstavoval žiadnu radiačnú hrozbu

NETKY.SK • 21 August 2019, 20:51 • 2 min
Vladimir Putin: Výbuch na severozápade Ruska nepredstavoval žiadnu radiačnú hrozbu

HELSINKI - Nedávny smrteľný výbuch vo vojenskom testovacom areáli na severozápade Ruska podľa ruského prezidenta Vladimira Putina nepredstavoval žiadnu radiačnú hrozbu.

slovakia

left justify in out

Šéf Kremľa sa tak vyjadril v stredu po rokovaniach s fínskym prezidentom Saulim Niinistöom. Ako tiež zdôraznil, krajiny susediace s Ruskom nezaznamenali žiaden nárast úrovne rádioaktivity.

Výbuch, ktorý sa stal 8. augusta na strelnici ruského námorníctva pri obci Njonoksa pri pobreží Bieleho mora, si vyžiadal životy dvoch vojakov a piatich jadrových inžinierov.

 

 

Krátko po ňom zaznamenali v meste Severodvinsk nárast radiácie, úrady však trvajú na tom, že to pre miestnych obyvateľov nepredstavovalo žiadnu hrozbu.

Putin v stredu okrem iného pochválil obete explózie, ktoré podľa neho robili "veľmi dôležitú prácu pre bezpečnosť národa". O tom, akú zbraň testovali, sa však nevyjadril. Podľa niektorých odborníkov sa výbuch stal počas testovania potenciálnej riadenej strely na jadrový pohon.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona