Mike Pence vyzval spojencov v Európe, aby odstúpili od jadrovej dohody s Iránom

NETKY.SK • 14 Február 2019, 15:44 • 2 min
Mike Pence vyzval spojencov v Európe, aby odstúpili od jadrovej dohody s Iránom

VARŠAVA - Americký viceprezident Mike Pence vyzval spojencov USA v Európe, aby odstúpili od jadrovej dohody s Iránom z roku 2015.

slovakia

left justify in out

Počas prejavu na varšavskej konferencii o Blízkom východe tiež vyhlásil, že "Irán je najväčším sponzorom terorizmu". Uviedol, že Veľká Británia, Francúzsko a Nemecko vytvorili špeciálny finančný mechanizmus, ktorý je podľa Washingtonu zameraný na "prelomenie" amerických sankcií voči Iránu.

Americký minister zahraničia Mike Pompeo vo štvrtok počas otvorenia konferencie povedal, že svet nemôže dosiahnuť mier a bezpečnosť na Blízkom východe bez toho, aby konfrontoval Irán.

Konferenciu sponzorujú Spojené štáty a Poľsko. Jej cieľom je podľa organizátorov podpora mieru a bezpečnosti na Blízkom východe. Zdá sa však, že je zameraná predovšetkým na izolovanie Iránu. Na stretnutí sa zúčastňujú aj viacerí vysokopostavení predstavitelia arabských štátov.

Teherán stretnutie odsúdil a označil ho za americký protiiránsky "cirkus". Rusko vopred oznámilo, že sa na konferencii nezúčastní, neprišla ani vysoká predstaviteľka Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies