Objavili sa ďalšie skutočnosti v ktorých mal byť zapletený Martin K.

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 21:00 • 2 min
Objavili sa ďalšie skutočnosti v ktorých mal byť zapletený Martin K.

BRATISLAVA - Voči finančníkovi Martinovi K. má byť vznesené ďalšie obvinenie. Ako priblížil spravodajský portál televízie Joj noviny.sk, polícia prišla pri vyšetrovaní kauzy Dobytkár na zistenia, že Martin K. mal údajne za vybavenie miliónovej agrodotácie pre istú spoločnosť zobrať úplatok 180-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Medzi neúspešnými, no financie dostal 

Táto spoločnosť najskôr agrodotáciu od Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) nezískala, no dostala sa na zoznam tzv. "podčiarových osôb", ktoré neuspeli so svojimi projektami. Martin K. však podľa vyšetrovateľov vybavil konateľovi danej spoločnosti agrodotáciu v sume milión eur.

 

img

Martin K. vľavo.

 

Ako sa dozvdel, že potrebuje pomoc? 
Portál noviny.sk zistil, že úplatok pre vybavenie dotácie zabezpečoval advokát Ján G., svedok v kauze Dobytkár. Z jeho výpovedí zo začiatku februáru 2021 vyplýva, že zhruba pred štyrmi rokmi ho oslovil Martin K. s tým, či pozná podnikateľa istej spoločnosti. O ňom Martin K. vedel, že neuspel samožiadosťou o dotácie údajne na budovanie lesnej cesty. Martin K. so svojimi ľuďmi mu tak chcel pomôcť so zaplatením provízie.

 

img

 

Čo sa stalo s poskytnutými peniazmi? 
Noviny.sk dopĺňajú, že z výpovede ďalšieho svedka vyplýva, že samotný Martin K. síce údajne úplatok zobral a dotáciu aj cez svojich ľudí mal zaistiť, avšak podnikateľovi nastali problémy. Podľa tvrdení korunného svedka v kauze Dobytkár, bývalého riaditeľa sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR, mala mať firma problémy so zamestnávaním "na čierno". Konateľ spoločnosti si tak vyplatený úplatok vraj žiadal od sprostredkovateľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies