Vladimir Kličko odvolal svoj zápas s Tysonom Furym

NETKY.SK • 25 September 2015, 18:21 • 2 min
Vladimir Kličko odvolal svoj zápas s Tysonom Furym

LONDÝN – Majster sveta v ťažkej váhe Vladimir Kličko odvolal svoj zápas s Tysonom Furym, ktorý sa mal uskutočniť 24. októbra v Düsseldörfe, kvôli zranenému lýtku.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný ukrajinský boxer ml budúci mesiac obhajovať svoje tituly WBA, WBO a IBF proti Britovi Tysonovi Furymu. Zápas sa však bude musieť odložiť.

"Je to trochu smiešne, keďže som predpovedal, že sa to stane!" napísal Fury na svojom Twitteri a pridal emotikon starého muža. Kličko pre nemecký Bild povedal: "Naozaj veľmi hlboko ľutujem, že 24. októbra nebudem boxovať. Urobím všetko pre to, aby som bol čo najrýchlejšie znova fit."

 

Vladimir sa presunul do Mníchova, kde ho bude liečiť Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. "Diagnostikovali sme svalovo-šľachovú zdravotnú indispozíciu v oblasti ľavého lýtka. Začali sme kúru a dôrazne odporúčame, aby si pán Kličko doprial pauzu od športu. Veríme, že v tomto kalendárnom roku stihne titulový zápas," uviedol spomenutý lekár.  Hlava Kličkovej manažérskej skupiny Bernd Boente vyjadril nádej, že sa podarí nájsť alternatívy dátum pre duel v Düsseldorfe. "Nanešťastie, takéto veci sa stávajú v individuálnych športoch," povedal Boente. 

Dvadsaťsedemročný Angličan označil Klička za nudného počas predzápasových tlačoviek, keď on sám prišiel preoblečený za Batmana a zložil na zem svojho úhlavného nepriateľa Jokera. Ukrajinský profesionálny boxer ako vyštudovaný športový psychológ na nej vyslovil obavy o duševné zdravie súpera.

 

"Bola to najvtipnejšia tlačovka, na ktorej som sa zúčastnil za 25 rokov v boxe. Zábavná a podarená. Lenže, veľa z Furyho stanovísk spôsobila neistota v jeho vnútri. Rozhodne si myslím, že je bipolárny psychopat a potrebuje pomoc. Môžem z neho spraviť lepšieho človeka, ako z mnohých pred ním. Liečba sa už začala a vyvrcholí bojom medzi povrazmi," vyhlásil podľa webu RingTV "Dr. Oceľové kladivo" Vladimir Kličko.

Pre Klička by to bol už rekordný 28.zápas o titul v ťažkej váhe a 19.obhajoba opaskov počas jeho druhého obdobia ako majster sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies