VIDEO Obrovský škandál počas zápasu Ligy majstrov! Rozhodca nazval asistenta trénera hostí "čiernym"

NETKY.SK • 9 December 2020, 12:02 • 2 min
VIDEO Obrovský škandál počas zápasu Ligy majstrov! Rozhodca nazval asistenta trénera hostí "čiernym"

PARÍŽ - Z utorkového zápasu Ligy majstrov medzi tímami Paríž Saint-Germain a Basaksehirom Istanbul neplynulo ani 15 minút, keď sa prestalo hrať a nasledujúce minúty namiesto futbalu priniesli akoby scény z filmu o pošliapaných právach obyvateľov tmavej pleti.

slovakia

left justify in out

Bude sa dohrávať v dnešných hodinách 

Hlavnými postavami boli rumunský náhradný rozhodca Sebastian Coltescu, asistent trénera Basaksehiru Pierre Webó a jeden z náhradníkov tureckého šampióna Demba Ba. Zápas napokon preložili na stredu na 18.55 h. Dohrávať sa bude od 14. min za stavu 0:0, ale s inými rozhodcami.

 

img

 

Nepochopiteľné oslovenie 
Coltescu pri bližšej identifikácii Webóa v súvislosti s jeho potrestaním červenou kartou použili slovíčko "Negro", čiže "čierny" a to výrazne nahnevalo Webóa aj Dembu Ba. Webó sa spýtal rozhodcu, prečo ho tak počastoval, a zapojil sa aj do roztržky za postrannou čiarou.

 

 

Podpora z radov súpera 

Aj senegalský útočník Ba sa začal vehementne dožadovať vysvetlenia, prečo štvrtý rozhodca nazval bývalého kamerunského reprezentanta černochom, keď ľudí s bielou pokožkou nenazýva belochmi. "Keď spomenieš muža tmavej pleti, prečo musíš povedať, že je čierny?," vykríkol Demba Ba aspoň desaťkrát. "To myslel vážne? Tomuto musíme čeliť? Ideme preč, toto je koniec," zachytili ruchové mikrofóny slová obrancu PSG Presnela Kimpembeho.

 

img

 

Noví rozhodcovia pre dnešní zápas 
Obe mužstvá po incidente odpochodovali do šatní a po dvoch hodinách sa rozhodlo, že súboj H-skupiny dohrajú v stredu. Avšak na starosti ho budú mať iní rozhodcovia. Pôvodné rumunské kvarteto nahradia ako hlavný Holanďan Danny Makkelie, jeho asistentmi budú krajan Mario Diks a Poliak Marcin Boniek. Funkciu štvrtého rozhodcu bude zastávať ďalší Poliak Bartosz Frankowski.

 

img

 

"Po diskusii s oboma klubmi sme prijali výnimočné rozhodnutie, že zostávajúce minúty zápasu sa odohrajú v stredu s novým tímom rozhodcovským tímom. Zároveň urobíme všetko preto, aby sme celý incident dôkladne vyšetrili. Začíname ihneď," píše sa vo vyhlásení Európskej futbalovej únie (UEFA).

 

Vyjadrila sa aj francúzska mladá hviezda 
Útočník francúzskeho majstra Kylian Mbappé neskôr na twitteri vyjadril podporu asistentovi trénera Basaksehiru. "Povedzme nie rasizmu. Webó, sme s vami," napísal jeden z najlepších hráčov PSG.

 

 

Ozval sa aj turecký prezident 
Svoj názor verejne ponúkol aj turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Vyjadril presvedčenie, že UEFA podnikne potrebné kroky na vyriešenie tohto prípadu. "Sme bezpodmienečne proti rasizmu a diskriminácii v športe aj vo všetkých oblastiach života," napísal na twitteri Erdogan.

 

 




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies