Vláda schválila návrh nového komplexného rámca procesov a postupov pre krízove riadenie Slovenskej republiky

NETKY.SK • 1 Február 2024, 14:35 • 2 min
Vláda schválila návrh nového komplexného rámca procesov a postupov pre krízove riadenie Slovenskej republiky

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok na dnešnom rokovaní vlády predložil materiál, ktorý bude koncepčným východiskom pre modernizáciu krízového riadenia v podmienkach Slovenskej republiky. Prioritne vychádza zo skúseností posledných rokov, ktoré odhalili legislatívne, personálne a materiálno-technické nedostatky pri riešení bezprecedentných mimoriadnych udalostí.

slovakia

left justify in out

Hlavnou prioritou materiálu je preto vytvoriť nový rámec procesov a postupov pre riadenie krízových situácií, ktorý bude reagovať na aktuálne výzvy v oblasti civilnej ochrany a krízového riadenie od prírodných až po antropogénne hrozby. Materiál bude zahŕňať nielen samotné riadenie krízových situácií, ale aj prevenciu, prípravu a odstraňovanie ich následkov.



V súlade s programovým vyhlásením vlády bude nasledovať vytvorenie nového Úradu pre riadenie krízových situácii (ÚRKS), ktorý by zodpovedal za celý cyklus krízového riadenia v SR. ÚRKS by mohol disponovať nadrezortnými kompetenciami a zastával by jedinečnú pozíciu reprezentanta v oblasti krízového riadenia nielen na Slovensku, ale aj na medzinárodnej úrovni.


“Som presvedčený, že predložený materiál je prvým krokom k posilneniu schopnosti krajiny efektívne a komplexne reagovať na krízové situácie a prispievať k celkovej bezpečnosti a prosperite Slovenskej republiky,” vyjadril minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MV SR, Foto: Tlačový odbor MV SR (ilustračná foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies