Potrestaný Sturridge si našiel nové pôsobisko, bude hrať v Austrálii

NETKY.SK • 2 Október 2021, 11:17 • 2 min
Potrestaný Sturridge si našiel nové pôsobisko, bude hrať v Austrálii

PERTH – Niekdajší anglický futbalový reprezentant Daniel Sturridge sa po vypršaní trestu za tipovanie pokúsi oživiť svoju upadajúcu kariéru. Po roku a pol bez práce sa dohodol s klubom Perth Glory.

slovakia

left justify in out

Austrálska najvyššia súťaž odštartuje v polovici novembra a pre miestnu futbalovú komunitu ide o dôležitý prestup. „Daniel nepochybne predstavuje jeden z najväčších podpisov v histórii našej ligy. Jeho príchod je znakom našej dlhotrvajúcej snahy vybudovať úspešný klub a ukazuje, čo všetko sme schopní urobiť. Sturridge prinesie do nášho mužstva kvalitu na elitnej úrovni,“ neskrýval nadšenie majiteľ Tony Sage.

 

 

„Je to skvelá príležitosť vyskúšať si novú výzvu. Keď som dostal túto ponuku, mal som pocit, že bude správne vziať svoj talent niekde, kde si dokážem užívať futbal v konkurencieschopnej súťaži. Chcem pomôcť tímu stať sa úspešným tak veľmi, ako sa bude dať,“ prezradil Sturridge.

 

Anglický futbalista naposledy hrával v tureckom Trabzonspore, kde strelil štyri góly v jedenástich zápasoch, v marci minulého roka však musel klub opustiť po tom, ako dostal štvormesačný zákaz činnosti za údajné tipovanie. Sturridge mal podľa obvinení poradiť svojmu bratovi, aby stavil istú čiastku na jeho prestup do FC Sevilla. Pôvodne išlo o zákaz na šesť týždňov, ktorý sa po odvolaní Futbalovej asociácie zmenil na štvormesačný dištanc.

 

 

Sturridge je dvojnásobným víťazom prestížnej Ligy majstrov, ktorú ovládol v dresoch Chelsea a Liverpoolu. V londýnskom klube sa tešil aj z víťazstva v Premier League, zatiaľ čo v službách The Reds strelil počas šiestich rokov 68 gólov. S národným tímom si zahral na majstrovstvách sveta 2014 a na európskom šampionáte v roku 2016.

 

 

Austrálska liga je historicky zvyknutá na veľké mená svetového futbalu. Kariéru v nej dohrávali hráči ako Alessandro Del Piero, David Villa, Dwight Yorke, Keisuke Honda, William Gallas či Robbie Fowler.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies