Maskotom futbalových Majstrovstiev Európy v roku 2024 bude medveď, UEFA spustila hlasovanie o jeho mene

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 13:30 • 2 min
Maskotom futbalových Majstrovstiev Európy v roku 2024 bude medveď, UEFA spustila hlasovanie o jeho mene

BERLÍN - Európska futbalová únia (UEFA) v utorok predstavila maskota ME 2024 v Nemecku. Bude ním medveď, ktorého meno vyberú fanúšikovia v hlasovaní.

slovakia

left justify in out

Európska futbalová únia (UEFA) v utorok predstavila maskota ME 2024 v Nemecku. Bude ním medveď, ktorého meno vyberú fanúšikovia v hlasovaní. "Maskot vzdáva hold láskavosti skromného plyšového medveďa, ktorý údajne vznikol v Nemecku na začiatku 20. storočia," uviedla vo vyhlásení UEFA.

 

Nemeckí fanúšikovia ho uvidia v utorok večer počas prípravného zápasu svojej reprezentácie s Kolumbiou v Gelsenkirchene. "Ako rodič viem, aké dôležité je podporovať detskú predstavivosť. Dúfame, že na nám podarí s maskotom turnaja vytvoriť zábavnú a sympatickú postavu, ktorá bude inšpirovať k tomu, aby si fanúšikovia futbal užívali," povedal podľa DPA riaditeľ turnaja Phillip Lahm.

 

img

oficiálna grafika ME 2024 od UEFA aj s maskotom medveďa

 

Federácia tiež spustila hlasovanie, v ktorom fanúšikovia rozhodnú o tom, aké bude mať maskot meno. Na výber sú štyri možnosti: Albärt, Bärnardo, Bärnheart a Herzi von Bär. Všetky štyri mená sa pohrávajú so slovom "Bär", čo v nemčine znamená "medveď". Hlasovanie sa končí 3. júla. Nemecko už hostilo ME v roku 1988, vtedy bol maskotom šampionátu králik Berni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies