Vláda rozhodne o príspevku pre rodiny obetí nehody vrtuľníka

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:15 • 2 min
Vláda rozhodne o príspevku pre rodiny obetí nehody vrtuľníka

BRATISLAVA – Rodiny pozostalých po havárii záchranárskeho vrtuľníka, ktorý sa zrútil 7. septembra pri obci Strelníky (okr. Banská Bystrica), by mali dostať finančný príspevok.

slovakia

left justify in out

Navrhuje to ministerstvo zdravotníctva v materiáli zverejnenom na stránke vlády, rozhodnúť o tom však ešte musí kabinet. Rezort zdravotníctva navrhuje po dohode s ministerstvom financií vyplatiť každej pozostalej rodine príspevok 30 000 eur z rezervy vlády. Ide o rodiny troch členov posádky a jedného zraneného, ktorého prevážali. Spolu pôjde o 120 000 eur, uvádza sa v materiáli.

 

Vo večerných hodinách 7. septembra bola privolaná záchranná zdravotná služba k pacientovi v lokalite Strelníky, ktorý spadol z kamenného zrázu vysokého približne 30 metrov. Miesto nehody sa nachádzalo v ťažko dostupnom teréne, a preto bola na pomoc privolaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby spoločnosti AIR – TRANSPORT EUROPE. Po príchode vrtuľníka leteckí záchranári pacienta ošetrili, naložili na palubu a vzlietli. Pár minút po vzlietnutí bolo podľa svedkov počuť tlmené buchnutie. Rozbehla sa pátracia akcia, ktorá neskôr potvrdila pád vrtuľníka. Štyria členovia posádky haváriu neprežili. Išlo o pilota, lekárku, leteckého záchranára a pacienta. Príčiny tejto tragickej udalosti určí vyšetrovanie, ktoré stále prebieha, píše sa v predkladacej správe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies