Vláda pošle na Filipíny až 1200 vojakov a desať lietadiel

NETKY.SK • 16 November 2013, 18:53 • 2 min
Vláda pošle na Filipíny až 1200 vojakov a desať lietadiel

TOKIO - Počet mŕtvych po víkendovom tajfúne na Filipínach sa v piatok zvýšil na viac ako 3600.

slovakia

left justify in out

Japonská vláda pošle 1200 vojakov na pomoc Filipínam, ktoré zasiahol ničivý tajfún. Kontingent budú sprevádzať tri vojenské lode, šesť vrtuľníkov a desať lietadiel. Vojakov rozmiestnia v okolí zdevastovaného mesta Tacloban na ostrove Leyte. Pôjde o najväčšiu zahraničnú misiu japonskej armády od druhej svetovej vojny.

Počet mŕtvych po víkendovom tajfúne na Filipínach sa v piatok zvýšil na viac ako 3600, čo je stále oveľa menej, ako sa pôvodne predpokladalo. V oblastiach zasiahnutých tajfúnom sa začínajú rozbiehať humanitárne operácie podporované zahraničím, ktorého reakciu OSN vo štvrtok označila za príliš pomalú. Prísun potravín a iného materiálu zabezpečujú lode a lietadlá z ázijsko-tichomorského regiónu, ale aj z Európy, pričom najaktívnejším prispievateľom sú Spojené štáty. Bývalý koloniálny správca Filipín vyslal na ostrovy svoju lietadlovú loď George Washington s 5000 námorníkov na palube a ďalšie vojenské plavidlá, ktoré majú priviezť techniku a stovky vojakov potrebných na odstraňovanie následkov katastrofy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies