Hraničné kontroly na poľsko-slovenských hraniciach sa predlžujú do 1. februára 2024

NETKY.SK • 3 Január 2024, 06:27 • 2 min
Hraničné kontroly na poľsko-slovenských hraniciach sa predlžujú do 1. februára 2024

Prekračovanie hranice do Poľskej republiky je možné na 17 cestných a 2 peších hraničných prechodoch.

slovakia

left justify in out

Hraničné kontroly na poľsko-slovenských hraniciach sa predlžujú od 3. januára 2024 do 1. februára 2024, informuje o tom Ministerstvo zahranićných vecí.

V tejto súvislosti je naďalej potrebné brať do úvahy pokračujúce obmedzenia a možné zdržanie pri ceste. Pre plynulý prechod hraníc odporúčame pripraviť si na kontrolu cestovný doklad.

Prekračovanie hranice do Poľskej republiky bude možné na týchto 17 cestných hraničných prechodoch:

Vyšný Komárnik/Barwinek, Palota/Radoszyce, Kurov/Muszynka, Čirč/Leluchów, Mníšek nad Popradom/Piwniczna Zdrój, Trstená/Chyżne, Zwardoń/Skalité Platforma, Jurgów/Podspády, Oravská Polhora/Korbielów, Becherov/Konieczna (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Lysá nad Dunajcom/Niedzica (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Tatranská Javorina/Łysa Polana (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Suchá Hora/Chochołów (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Bobrov/Winiarczykówka (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Novoť/Ujsoły (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Bór/Oščadnica/Vreščovka (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.), Čierne–Skalité/Jaworzynka (okrem autobusov a mikrobusov nad 7 os.) a 3 železničných hraničných prechodoch: Plaveč/Muszyna, Medzilaborce/Łupków, Skalité/Zwardoń. 

Okrem toho občania krajín Európskej únie a EHP budú môcť prechádzať ďalšími 2 hraničnými prechodmi určenými pre peších: Nižná Polianka/Ożenna, Zwardoń/Mýto. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.mzv.sk, Foto: Ilustračná fotografia, Pit Stock/Shutterstock.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies