Vitalij Kličko sa stal novým lídrom strany prezidenta Porošenka

NETKY.SK • 29 August 2015, 06:31 • 2 min
Vitalij Kličko sa stal novým lídrom strany prezidenta Porošenka

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko a starosta Kyjeva Vitalij Kličko dnes zlúčili svoje politické strany, aby skonsolidovali svoju popularitu pred októbrovými komunálnymi voľbami. S odvolaním sa na ukrajinské médiá o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Kličko vstúpil do strany Blok Petra Porošenka - Solidarita (BPP) spolu s 18 členmi svojho doterajšieho politického subjektu UDAR. Na zjazde BPP ho súčasne zvolili za nového lídra strany.


"Dnes vytvárame zjednotenú politickú silu, ktorá si uvedomuje svoju zodpovednosť za účinné reformy a skutočné zmeny," vyhlásil 44-ročný bývalý svetový šampión v boxe.


Delegáti na zjazde uvoľnili z funkcie predsedu strany Jurija Lucenka, Kličko ako jeho nástupca nemal protikandidáta, uviedla agentúra Ukrinform.


Porošenko na zjazde vyzval ďalšie strany, aby sa pridali k novému spojenectvu. "Zjednotenie je to, čo Ukrajina potrebuje," zdôraznil 49-ročný prezident. Pozorovatelia podľa DPA očakávajú, že v komunálnych voľbách 25. októbra budú za Solidaritu kandidovať aj politici Ľudového frontu premiéra Arsenija Jaceňuka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies