Moskva chce trestať ľudí, ktorí po návrate z rizikových miest odmietnu izoláciu

NETKY.SK • 8 Marec 2020, 14:53 • 2 min
Moskva chce trestať ľudí, ktorí po návrate z rizikových miest odmietnu izoláciu

MOSKVA - Až päť rokov väzenia hrozí ľuďom, ktorí nebudú rešpektovať nariadenie moskovských úradov o dvojtýždňovej izolácii, ak sa vrátili z krajín zasiahnutých koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Moskovské úrady spresnili, že tí, ktorí sa vrátia z Číny, Južnej Kórey, Iránu, Francúzska, Nemecka, Talianska a Španielska a ďalších štátov zasiahnutých koronavírusom, by mali zostať v domácej izolácii 14 dní.

 

Moskovské ministerstvo zdravotníctva v nedeľu uviedlo, že v prípade nerešpektovania tohto nariadenia hrozí previnilcovi trest vrátane väzenia až na päť rokov.

 

img

 

Reuters uviedol, že úrady budú kontrolovať dodržiavanie režimu karantény pomocou kamerových systémov.

 

Moskovské ministerstvo vo svojom informačnom letáku napísalo, že v rámci karantény sú prípustné i prechádzky so psom, avšak iba v čase, keď je na uliciach málo ľudí. Zdôraznilo, že treba mať na tvári ochrannú masku.

 

V Rusku bolo doteraz nahlásených 15 prípadov nákazy koronavírusom nového typu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies