AKTUALIZÁCIA: NAKA zasahovala na viacerých miestach Slovenska, išlo o policajnú akciu Pompeje

NETKY.SK • 30 Marec 2022, 17:38 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: NAKA zasahovala na viacerých miestach Slovenska, išlo o policajnú akciu Pompeje

BRATISLAVA – Policajná akcia Pompeje, v rámci ktorej v stredu zadržali 24 osôb, sa týka 36 verejných zákaziek na Správe štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR z rokov 2016 až 2020. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 17:55 (31. 3. 2022)

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil v súvislosti s policajnou akciou Pompeje 17 osôb. Policajti zadržali celkom 28 ľudí, z nich prepustili 18, ďalších 10 zostáva zadržaných. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Obvineniu zo spáchania pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu s pokračovacím zločinom machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe čelia štyri fyzické osoby. Vyšetrovateľ NAKA obvinil aj sedem fyzických osôb a šesť právnických osôb zo spáchania trestného činu machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. „Spolu je teda obvinených 11 fyzických osôb a 6 právnických osôb,“ zhrnul Slivka.

 

V súčasnosti podľa neho polícia zabezpečuje procesné úkony, preto viac informácií nemôže poskytnúť.

 

Pôvodná správa:

 

Priblížila, že trestné stíhanie je vedené vo veci trestných činov pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu s pokračovacím zločinom machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. NAKA začala trestné stíhanie „na základe vlastných zistení a na základe trestného oznámenia, ktoré podalo súčasné vedenie SŠHR SR“.

 

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran v stredu predpoludním uviedol, že je predpoklad vznesenia obvinenia niekoľkým osobám. Policajná akcia sa uskutočnila na viacerých miestach Slovenska. Úrad špeciálnej prokuratúry bližšie informácie neposkytuje, aby nedošlo k zmareniu účelu trestného konania.Viac informácií zatiaľ neposkytuje ani prokuratúra.

 

 

Možno vás zaujme: Hrôzostrašný pád! Muž skončil z nadchodu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies