Podmienky na podnikanie európskych firiem v Číne sa zhoršujú

NETKY.SK • 21 Jún 2023, 11:30 • 2 min
Podmienky na podnikanie európskych firiem v Číne sa zhoršujú

PEKING - Európske spoločnosti podnikajúce v Číne sa sťažujú na stále menej priaznivé podmienky na ich podnikanie. Druhá najväčšia svetová ekonomika stráca atraktivitu ako miesto na investície

slovakia

left justify in out

Európske spoločnosti podnikajúce v Číne sa sťažujú na stále menej priaznivé podmienky na ich podnikanie. Druhá najväčšia svetová ekonomika stráca atraktivitu ako miesto na investície, uviedla v stredu Európska obchodná komora v Číne. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

 

Rekordných 64 % spoločností oslovených v aktuálnom prieskume komory uviedlo, že podnikanie v Číne je vzhľadom na rastúce riziká a nepredvídateľné prostredie ťažšie. Ďalších 62 % sa vyjadrilo, že v dôsledku obmedzeného prístupu na trh alebo iných regulačných prekážok v Číne stratili obchodné príležitosti. Oproti predchádzajúcemu roku to predstavuje nárast o 20 %.

 

Svoje investície už z Číny stiahlo 11 % firiem a ďalších 10 % z krajiny presunulo svoje centrály pre ázijské trhy alebo tento krok zvažuje. Názor, že podnikateľské prostredie je čoraz spolitizovanejšie, vyjadrilo 59 % oslovených firiem, o 9 % viac ako v predchádzajúcom roku. Každoročný prieskum, na ktorom sa tentoraz zúčastnilo 570 spoločností, uskutočnila Európska obchodná komora v Číne vo februári a začiatkom marca v spolupráci s poradenskou spoločnosťou Roland Berger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies