Viskupič: Slovensko potrebuje nový veľký mediálny zákon

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 10:09 • 2 min
Viskupič: Slovensko potrebuje nový veľký mediálny zákon

BRATISLAVA – Slovensko podľa poslanca za OĽaNO-NOVA Jozefa Viskupiča potrebuje zmenu zákona o vysielaní a retransmisii.

slovakia

left justify in out

„Musíme zmeniť zákon z analógovej doby na dobu digitálnu. Vláda by mohla schváliť nový veľký mediálny zákon, ktorý by mal ambíciu pokrývať všetky typy médií a ich nastavenie,“ povedal v rozprave v úvode druhého dňa 4. schôdze Národnej rady SR Viskupič. Lokálne médiá podľa jeho slov pôjdu hore, je to trendom v Európe aj svete, celoplošne riadené médiá sú na ústupe.

 

Poslanci dnes okrem Správy o stave vysielania v Slovenskej republike a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu za rok 2015 prerokujú aj Výročnú správu o činnosti Ústavu pamäti národa za rok 2015. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák predstaví správu o prioritách predsedníctva SR v Rade EÚ ako aj Výročnú správu o členstve Slovenskej republiky v Európskej únii. Parlament potom začne diskutovať o poslaneckých návrhoch zákonov, ktoré predložili opoziční zákonodarcovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies