VIDEO Výletná loď na svojej palube prvýkrát ponesie horskú dráhu

NETKY.SK • 14 December 2018, 22:40 • 2 min
VIDEO Výletná loď na svojej palube prvýkrát ponesie horskú dráhu

Prevádzkovatelia mamutích výletných lodí urobia pre to, aby zabavili pasažierov, takmer čokoľvek. Na lodiach sú šmykľavky aj napríklad lezecké steny.

slovakia

left justify in out

Americká spoločnosť Carnival Cruise Line teraz ale poriadne pritlačila na pílu. Na palube svojej novej lodi Mardi Gras nechá postaviť nefalšovanú horskú dráhu.

 

Výletná loď, ktorá má byť uvedená do prevádzky v roku 2022, ponesie na svojej palube horskú dráhu s dĺžkou 244 metrov. Cestujúci sa na nej budú môcť prejsť rýchlosťou až 64 kilometrov za hodinu vo výške 57 metrov nad hladinou mora a budú mať pritom výhľad do všetkých smerov.

 

Horská dráha ponesie názov Bolt: Ultimate Sea Coaster a jej výrobu má na starosti tradičná mníchovská firma Maurer Rides, ktorá sa na výrobu špičkových atrakcií špecializuje. Výnimočné majú byť aj vozíky horskej dráhy. Budú mať podobu motoriek a ľudia si na nich budú môcť sami určovať rýchlosť.

 

"Mardi Gras bude najinovatívnejšia loď vôbec s naozaj špeciálnymi atrakciami, ktoré budú vládnuť Bolt - prvá horská dráha na mori," uviedla v oficiálnom vyhlásení prezidentka spoločnosti Carnival Cruise Line Christine Duffyová.

 

Stavba samotnej obrej lodi sa uskutoční od roku 2020, uvádza Daily Mail. Pôjde o najväčšiu loď spoločnosti a ako prvá v Severnej Amerike bude poháňaná skvapalneným zemným plynom (LNG). Domovský prístav bude mať vo floridskom Port Canaveral.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies