V Brne našli bombu z druhej svetovej vojny, polícia evakuovala 1 200 ľudí

NETKY.SK • 3 Jún 2022, 06:07 • 2 min
V Brne našli bombu z druhej svetovej vojny, polícia evakuovala 1 200 ľudí

BRNO – Pri archeologickom výskume na stavbe v centre Brna sa vo štvrtok popoludní našla letecká bomba z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Pyrotechnici ju pred 18.00 h deaktivovali a ukončili tak hodinovú evakuáciu približne 1 200 ľudí z okolitých budov a polhodinovú kompletnú uzáveru danej oblasti. Miesto nálezu stokilogramovej bomby sa nachádza na ulici Nové sady medzi hlavnou železničnou stanicou a hokejovou halou Winning Group Arena. Vedľa stojí komplex administratívnych budov Titanium, na protiľahlej strane ulice je niekoľko obytných domov s kanceláriami, informovali webové portály iDNES.cz a Novinky.cz.

 

 

„Išlo o bombu sovietskej výroby, ktorú sa podarilo pyrotechnikom deaktivovať. Následne sme ju bezpečne odviezli na likvidáciu mimo mesta,“ povedal denníku Právo hovorca Krajského riaditeľstva polície Juhomoravského kraja David Chaloupka s tým, že škoda na majetku nevznikla a nikto nebol zranený. Bombu našli archeológovia pri záchrannom výskume na parcele priliehajúcej k niekdajšej tržnici známej ako Malá Amerika. Bude sa tam stavať multifunkčný objekt s názvom In Sady.

 

 

Možno vás zaujme: Prahu zasiahol masívny výpadok elektriny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies