Prezident SR Andrej Kiska mimoriadne vystúpi v NRSR k voľbe ústavných sudcov

NETKY.SK • 6 Február 2019, 17:51 • 2 min
Prezident SR Andrej Kiska mimoriadne vystúpi v NRSR k voľbe ústavných sudcov

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska mimoriadne vystúpi vo štvrtok (7.2.) v Národnej rade (NR) SR k voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu (ÚS) SR. TASR informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

"Prezident Andrej Kiska požiadal o mimoriadne vystúpenie v Národnej rade Slovenskej republiky vo štvrtok 7. februára o 10.00 h k voľbe kandidátov na sudcov Ústavného súdu Slovenskej republiky," uviedol Lipták.

 

Úlohou poslancov je zvoliť 18 kandidátov, z ktorých si prezident vyberie deväť nových ústavných sudcov. Tým doterajším sa končí funkčné obdobie v polovici februára.

 

Rozprava predchádzajúca voľbe kandidátov na ústavných sudcov začne vo štvrtok 7. februára popoludní po Hodine otázok a interpeláciách. Pôvodne bola naplánovaná na 30. januára, ale už minulý týždeň ju poslanci presunuli na 6. februára a teraz ju odsunuli opäť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies