Rodičia môžu deti zapísať do materských škôl do 31. mája

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 08:31 • 2 min
Rodičia môžu deti zapísať do materských škôl do 31. mája

BRATISLAVA – Rodičia môžu v týchto dňoch podať žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2020/2021.

slovakia

left justify in out

Urobiť tak môžu do konca mája, v odôvodnených prípadoch môže riaditeľ materskej školy tento termín predĺžiť do 30. júna. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.

 

Bez osobnej prítomnosti detí

Podávanie prihlášok do materskej školy sa tento rok organizuje bez osobnej prítomnosti detí. Pri podaní žiadosti sa nevyžaduje potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa ani vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

 

Podľa ministerstva školstva zákonný zástupca dieťaťa predloží do štyroch týždňov od skončenia mimoriadneho prerušenia školského vyučovania v školách potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa.

 

Rovnako tak musia rodičia urobiť aj v prípade vyjadrenia výchovného poradenstva a prevencie v prípade, že ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami.

 

img

 

O prijatí rozhoduje riaditeľ

"Ak do času vydávania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do materskej školy zákonný zástupca dodatočne nepriloží potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa, dieťa bude prijaté na adaptačný pobyt," uviedol rezort školstva.

 

Ak ide o materskú školu v obci, v ktorej sa nachádzajú marginalizované rómske komunity, karantenizované lokality alebo lokality s nariadenou domácou karanténou, odporúča sa žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v spolupráci s pracovníkmi komunitných centier, terénnymi sociálnymi pracovníkmi, členmi miestnych občianskych poriadkových hliadok alebo príslušníkmi polície či ozbrojených síl rozdistribuovať do dotknutých rodín.

 

V prípade potreby pomôcť aj s ich vyplnením. O prijatí detí rozhodne riaditeľ materskej školy do 15. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies