VIDEO V súvislosti s útokom v Izmire v Turecku zadržali 18 ľudí

NETKY.SK • 6 Január 2017, 11:48 • 2 min
VIDEO V súvislosti s útokom v Izmire v Turecku zadržali 18 ľudí

IZMIR - Turecký minister spravodlivosti Bekir Bozdag dnes informoval, že v spojitosti so štvrtkovým výbuchom a prestrelkou v západotureckom meste Izmir bolo v krajine zadržaných 18 ľudí.

slovakia

left justify in out

Bozdag okrem toho vyhlásil, že turecké úrady "nemajú pochybnosti", že rozkazy na spáchanie spomínaného útoku vydala Strana kurdských pracujúcich (PKK), ktorá je v Turecku zakázaná.

 

Guvernér provincie Izmir, Erol Ayyildiz, sa vyjadril v podobnom duchu, pričom spresnil, že o účasti sympatizantov PKK na útoku svedčili už prvé fakty. Dodal, že páchatelia útoku boli vyzbrojení samopalmi typu Kalašnikov a granátmi.

 

Turecká polícia sa vo štvrtok pred budovou okresného súdu v Izmire pokúsila zastaviť auto, v ktorom sa údajne nachádzali dve osoby. Strhla sa však prestrelka a osoby v aute pri pokuse o útek z neho aktivovali aj bombovú nálož. Pri výbuchu prišli o život dvaja ľudia - policajt a zamestnanec súdu - a ďalších najmenej päť osôb bolo zranených. Stav niektorých zranených je kritický. Útočníci boli zabití.

 

Tento útok bol posledným zo série násilností, ktoré sa v Turecku odohrávajú v poslednom období.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies